Ryzen 5 2600 ve RX 590 Sistem Toplama

onRG

Decapat
Selam Technodostlar. 2 ay kadar önce PC toplama kararı aldım ve sizlerle tanıştım. İlk yorumumu da PC'ye son şeklini vermeden buraya açayım dedim. Hatalarım olursa affola..

İstediğim parçalarım bir çok yorumunu okudum, araştırdım veya inceleme videolarını oradan buradan olabildiğince izlemeye çalıştım ve bütçeme uygun olarak bir toplama kampı kurdum kendimce. Parçaları almadan önce de sizlerle paylaşayım istedim. Tavsiyelerinizi, olumlu-olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize teşekkürler şimdiden.

Öncelikle şundan bahsedeyim; ortalama bir oyuncudan farkım yok. Her oyunu gönül tabii ki oynamak ister fakat bazı oyunlara da saplanıp kalmış bulunmaktayım. Çok üst düzey bir PC toplayamayacağım maalesef. Malum ülkedeki kur durumu ortada. Velhasıl kelam topladığım makinenin beni en azından 2-3 yıl götürmesini istiyorum. Parçalar ise şu şekilde:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450 TOMAHAWK 3466MHz (A-XMPOC Mode)
  • GSKILL 16GB(2x8GB) Ripjaws 3000MHz CL15
  • Sapphire RX590 Nitro+ 8GB GDDR5 256bit (Special Edition ile arasında gidip gelmekteyim.)
  • Cooler Master Masterwatt 650W 80plus bronze
Genel hatlarıyla ana bileşenler bunlar. 1,5-2 aylık yapabildiğim araştırmalar ve literatürdeki terimlere aşinalığımın olmaması sebebiyle dengesiz ve saçma bir toplama olabilir sizin için. Bu yüzden sizler gibi aşina ve bilgisi olanlara da danışmak istedim. Bütçeyi de şuraya bırakayım önerilerinizi ona göre yapın. 6 ile 7 bin arasında bir bütçeye sahibim fakat 7'yi görmezse çok daha tatlı olur. Hepinize tekrar teşekkürler şimdiden Technodostlar. Seviliyorsunuz :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı