Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem toplama

Jespersen

Decapat
Arkadaşlar 5500-6000 TL arası bir sistem toplamayı düşünüyorum ve ben de kendimce bu sistemi kurdum. Yalnız aklımda bir kaç soru var.
1)Kasa konusunda olabildiğince ucuza kaçtım, daha sonrasında kasayla ilgili bir sorun yaşar mıyım? Yaşarsam da ne tür sorunlar yaşarım
2)PSU olarak, kasanın kendisiyle birlikte gelen 500W'luk bir PSU'yu kullanmayı düşünüyorum. 500W bu sistem için yeter mi?
3) 2TB'lık HDD'yi sistemden çıkartıp ona ayırdığım bütçeyle AMD R5 2600 işlemcisini AMD R5 2600X ile değiştirmek arasında kararsız kaldım.
Son olarak, bu fiyata aklınızda daha iyi bir sistem varsa belirtirseniz sevinirim. İyi forumlar!
386364

Dosya Ekleri

• sistem 2.JPG
    sistem 2.JPG
    56,1 KB · Görüntüleme: 62
Bence en önemli şeyden yani psu dan kısmışsınız. Kaliteli bir psu ve kasa almanızı öneririm. Hem görsellik hem de parçaların serin, sağlıklı çalışması için önemli.

Kötü bir sistem olmuş. Nedenlerine gelirsek
  1. Seçtiğin kasadaki PSU büyük ihtimalle kötü ve ekran kartını beslemede sorun yaratacak.
  2. RX 590 yerine GTX 1660 seçilebilir.
  3. Fotoshop, render vb. şeylerle uğraşmıyorsan yüksek hızlı M.2 SSD'lerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Sistemde RAM göremedim. Benim tavsiyem;

Screenshot_2019-04-17-13-36-46-01.jpeg

Depolama alanında sıkıntı yaşarsan ileride 1TB HDD ekleyebilirsin diye düşünüyorum.

Kötü bir sistem olmuş. Nedenlerine gelirsek
  1. Seçtiğin kasadaki PSU büyük ihtimalle kötü ve ekran kartını beslemede sorun yaratacak.
  2. RX 590 yerine GTX 1660 seçilebilir.
  3. Fotoshop, render vb. şeylerle uğraşmıyorsan yüksek hızlı M.2 SSD'lerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Sistemde RAM göremedim. Benim tavsiyem;

Eki Görüntüle 386368

Depolama alanında sıkıntı yaşarsan ileride 1TB HDD ekleyebilirsin diye düşünüyorum.
Güzel olmuş sadece ekran kartı konusunda Sapphire 590X Nitro'nun daha performanslı olduğunu düşünüyorum, bilmiyorum siz ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör küçük, en az 24 inch tavsiye ederim. 2TB HDD gereksiz bence onu 1 yap. Ayrıca M2 SSD alıp PSU'dan kısacağına SSD'yi SATA almanı tavsiye ederim. PSU bronze+ sertifikalı olmasına dikkat et. Açıkçası ben pek beğenmedim attığın sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyarak alternatif yeni bir sistem oluşturdum. Ekran kartı olarak OC 1660'ı ekledim biraz bütçeyi aştı ama bir şekilde hallederim artık. Peki bu sistem sizce beni ne kadar idare eder?
Screenshot_1.jpg

Nacizane tavsiyem RX590 alma. Yerine 1660 al 1660ti al ama RX590 alma ben memnun değilim. Fiyata bakınca mantıklı geliyor ama sıcak çalışıyor ve kasanın hava akışı iyi değilse daha da sıcak çalışacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı