Ryzen 5 2600 ve Snowman M400 sıcaklık değerleri normal mi?

KatliyeN

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar öncelikle anlatmaya başlayayım. 5 ay önce kasayı R3 3200G ile almıştım ve ısınma yapıyordu. Yükte 80 derecelerdeydi. Ben de Snowman M400 model bir fan aldım boşta 25-30 yükte ise 60-66 arası değişiyordu. Şimdi R5 2600'e geçtim fakat boşta en az 35 stres testinde ise 77 dereceyi görüyorum. Oyunlarda 57-60 arası çalışıyor, bunun olması gereken sıcaklık değerleri nelerdir? Sıcaklığın eski işlemcime göre fazla olmasının sebebi güç farkı mıdır?

Merhabalar öncelikle anlatmaya başlayayım. 5 ay önce kasayı R3 3200G ile almıştım ve ısınma yapıyordu. Yükte 80 derecelerdeydi. Ben de Snowman M400 model bir fan aldım boşta 25-30 yükte ise 60-66 arası değişiyordu. Şimdi R5 2600'e geçtim fakat boşta en az 35 stres testinde ise 77 dereceyi görüyorum. Oyunlarda 57-60 arası çalışıyor, bunun olması gereken sıcaklık değerleri nelerdir? Sıcaklığın eski işlemcime göre fazla olmasının sebebi güç farkı mıdır?
Evet güç farkıdır, boşta 35 derece sıcaklık gayet iyi bir sıcaklık. Aynı şekilde yükte 77 derece normal bir değerdir kaygılanmanıza gerek yok.

Teşekkür ederim cevabınız için. BIOS'dan fan hızını biraz daha yükselttim şu an boşta 30 derece oyunlarda maks 52 derece görüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı