Ryzen 5 2600X sistem sıcaklık değerleri normal mi?

Gerek yok stok soğutucu ve stres testi yapmış. Zaten normal kullanımda bu yükü bindiremeyecek. 85'e kadar kullanımda sikinti yok ki, stres testinde 89 gormus ve stok fan ile gormus.

Hocam OC'nin ne zararı var? Daha düşük voltaj ile kullanıcak sıcaklık değerleri aşırı olmasa da bir tık düşecek.

Hocam OC'nin ne zararı var? Daha düşük voltaj ile kullanıcak sıcaklık değerleri aşırı olmasa da bir tık düşecek.
Dogru ama stok fan ile yapmak pek sağlıklı değil. Mesela su an, sıcaklık değerine göre voltaj ve frekans düşürür ya da yükseltir ama overclock yapınca sabit bir frekans ve voltaj ile çalışacak.

Dogru ama stok fan ile yapmak pek sağlıklı değil. Mesela su an, sıcaklık değerine göre voltaj ve frekans düşürür ya da yükseltir ama overclock yapınca sabit bir frekans ve voltaj ile çalışacak.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum o yüzden otomatikte kendisinin değerleri ayarlayıp ona göre çalıştırması stok fan ile daha faydalı diye düşünüyorum. Eğer ki ileride güzel bir soğutucu alırsam belki yapmayı deneyebilirim ama şu anlık memnunum oldukça.

Haklısınz hocam CPB açık halde saçma sapan voltaj vererek ısıyı yükseltiyor. Bir bakımdan UV işlemi OC'de denemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı