Ryzen 5 2600 voltaj düşürünce MHz arttı

Undebah

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar Ryzen 5 2600 kullanıyorum stok fan Auto voltaj lakin 3600 MHz'de çalışıyor ve oyunda 74 derece görüyor bu normal bir değer biliyorum ama.
BIOS'dan voltajı 1.296'dan 1.224'e çektim ısıda 3 4 derece düşme oldu lakin 3600MHz'de çalışan işlemci 3800'lere geldi nasıl oldu anlamadım böyle olması sıkıntı olur mu bilmiyorum bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Herkese merhaba arkadaşlar Ryzen 5 2600 kullanıyorum stok fan Auto voltaj lakin 3600 MHz'de çalışıyor ve oyunda 74 derece görüyor bu normal bir değer biliyorum ama.
BIOS'dan voltajı 1.296'dan 1.224'e çektim ısıda 3 4 derece düşme oldu lakin 3600MHz'de çalışan işlemci 3800'lere geldi nasıl oldu anlamadım böyle olması sıkıntı olur mu bilmiyorum bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
Sıkıntı olmaz. Sıcaklık düştükçe işlemci boost frekansı olan 3.9'a yaklaşır. Voltaj düşürünce sıcaklık düşmüş ve frekans sıcaklık sebebiyle artmış. Voltajla oynamışken bence frekansa da el atın. Ya da böyle de kalabilir.

Teşekkür ederim cevabın için frekans falan çok bildiğim işler değil bu şekilde sorun çıkmassa bu şekilde kullanacağım sağolun
Voltajı mavi ekran verene kadar düşür. Ondan sonra bir tık üstü voltaj vererek oynadığın en ağır oyunda veya işlemde test et. Bu şekilde hem düşük voltaj hemde yüksek frekansa ulaşıp daha performanslı kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı