Ryzen 5 2600 vs i5 8400

bthnkrtll

Kilopat
Arkadaşlar ikisinin arasında kaldım. Sadece oyun oynamak için kullanacağım. Hangisini almamı önerirsiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080p'de oynadığınızı varsayıyorum.

Oyunlarda Intel önde fakat Ryzen'ın saf işlemci gücü daha yüksek olduğundan Intel darboğaz yapmaya başlayacaktır ve Ryzen uzun vadede öne geçecektir.

1080p'den daha yüksek bir çözünürlükte oynuyorsanız Ryzen çünkü fark yok denecek kadar az ve Ryzen 5 2600 daha güçlü bir işlemci.

Arkadaşlar ikisinin arasında kaldım. Sadece oyun oynamak için kullanacağım. Hangisini almamı önerirsiniz?
Ekran kartiniz nedir acaba? Eğer orta seviye bir ekran akrtınız var ise 8400. Ama üst düzeyde yani 2K ve 4K'da oyun oynayacaksanız Ryzen'ı öneririm.

Ryzen uzun ömürlü işlemcilerdir. İntel oyun performansı her ne kadar yüksek olsada bir zaman sonra darboğaz yapacaktır ben ryzen tercih ederim

Ryzen uzun ömürlü işlemcilerdir. İntel oyun performansı her ne kadar yüksek olsada bir zaman sonra darboğaz yapacaktır ben ryzen tercih ederim
Ben 4.nesil işlemci kullanıyorum. Şu an darboğaz yapacak bir ekran kartı yok benim işlemcime. Genelleme yapmayın bence. Ryzen iyi güzel, ancak birçok problemi de yanında getiriyor. Açılan konulara baktıkça artık tavsiye etmemeye başlayacağım nerdeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…