Ryzen 5 2600 vs i5 8400

O zaman gözünüz kapalı AMD tercih etmelisiniz. Zira i5 8400 modeli daha şimdiden AC Origins oyununda %99 civarı CPU kullanımına ulaşırken bırakın 5-6 yılı, 2-3 yıl sonra AAA oyunlarında tökezlemeye başlayacaktır. Kısa vadede Intel'in oyunlarda yüksek FPS vermesine bakmayın. Uzun vade kullanacağınız için AMD tercih ettiğiniz taktirde kazanan her halükarda siz olursunuz.

Şu videoda i5 8400'ün CPU kullanımın ne kadar yüksek olduğuna bakabilirsiniz. Bu da ileriye dönüklük açısından sınıfta kalacağına işaret.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynısını diyecektim.

inPijamas Hocam onu söyleyen kişi ben değilim başka bir yerde gördüm buraya sordum.
Klasik bir Intel fanboyu, takmayın. Saf güç olarak 2600 modeli, i5 8400'ü altına alıyor zaten. Hala oyunlarda 10-15 FPS ilerde diye Intel'i öneriyorlar. 2-3 yıl sonra orta seviye bir GPU ile darboğazın eşiğine ulaştığında göreceğim ben o Intel sevdalılarını.

Hocam özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirseniz çok mutlu olurum?

Aynı konudan 6 tane var :D
r5i5.PNG

Evet merak ediyorum. Render amaçlıysa anlarım Ryzen kullanmayı adam %100 oyun bilgisayarı istiyor adama i5 8600k önermek yerine dandik Ryzen öneriyorsunuz ?
Neden olabilir sizce? Düşündünüz mü hiç? Bu arada bunu o alıntıladığınıza söylüyorum (Gerçi duymaz ama okuyanlar bilsin.)
Farkettiyseniz 1 yıl önceki testler ile şimdiki testler arasında fark var. Bu demek oluyor ki programlar ve uygulamalar git gide çoklu çekirdeğe göre çalışmaya başlıyor ve Ryzen'e olan optimizasyon her geçen gün düzeliyor. 144 Hz isteyenlere tabii ki Intel öneriyoruz fakat 60-75 Hz monitörü olanlara Intel önermek neden onu çözemedim. Ayrıca dediğim gibi oyunlar çoklu çekirdeğe göre olunca göreceğim o "Intel daha çok fps veriyo moruq" diyenleri. Taş çatlasın arada 25 FPS var ve üstüne üstlük R5 2600, i5 8600K'dan saf güç olarak çok daha önde.
Fanboyluğu bırakıp en iyi f/p önerseniz artık.
Bana AMD soket desteği veriyor olayı ile gelmeyin bunu gerçekten yiyor musunuz? Siz gerçekten 2020 de çıkan en kral Ryzen işlemcinin sizin şu an sahip olduğunuz dandik 300-400 liralık anakartlara tam performans düzgün çalışabileceğini ?
Şuan R5 2600X'in bir B350 hatta bir A320 anakartta çalışması sadece bir BIOS Update'ye bakıyor ve bir sorun çıkanı görmedim hiç.

(Forumda önerilen Ryzen sistemler 8. nesil sistemlerden çok daha pahalı)
"Çok daha" derken ne demek istediniz?
Taş çatlasın 100 TL fark var ve genellikle Intel daha pahalı. OC bildiğiniz Intel'de bir lüks ya!
EDIT: Intel işlemciler yeni oyunlarda patlıyor diyenler I5 8600K adlı i5 diyorum bak 1800X adlı işlemciye AC yeni çıkan oyunu Origins de 20 FPS fark atıyor böyle düşünenler de var.
1800X vs 8600K
Hemen hemen her oyunda aynı FPS.

Bu arada ısınma sorunu falan yok o arkadaşlar ya işlemciyi fansız çalıştırmaya çalıştı yada stok fan ile 4 GHz'e falan zorladılar...

Mithat dostum, sen buradaki %99 kullanım diyenlere bakma. İşlemci tüm gücüyle oyuna saldırdığı için o öyle. Yine %99 olur, 10 FPS az verir, ya da throttleı birkaç FPS düşererek kendin engellersin.

8400 oyunlar için çok daha iyidir ve 2 yıl sonra bottleneck falan yapmayacaktır. Asılsız konuşanları dinleme.

Oyunlar threadleri kullanabilseydi, Ryzen işlemci de AC Origins'te %95+ kullanım olurdu. Boş argümanlar.

O olabilir ama yine fazla fark olacağını sanmıyorum.
8500 vs 2600 test bulamadım.
8400 vs 8500
8400 ile 2600 birbirine eşit ve bu testte de 8500 ile 8400 neredeye aynı.
Gene bir fark oluşmaz fakat sadece oyun için (144Hz) 8600K mı yoksa 2600 mü derseniz 8600K.
Mithat dostum, sen buradaki %99 kullanım diyenlere bakma. İşlemci tüm gücüyle oyuna saldırdığı için o öyle. Yine %99 olur, 10 FPS az verir, ya da throttleı birkaç FPS düşererek kendin engellersin.

8400 oyunlar için çok daha iyidir ve 2 yıl sonra bottleneck falan yapmayacaktır. Asılsız konuşanları dinleme.

Oyunlar threadleri kullanabilseydi, Ryzen işlemci de AC Origins'te %95+ kullanım olurdu. Boş argümanlar.
Nasıl çok daha iyi? Testler ortada ikisinin arasında (Deveyi iğne kadar küçük bir yerden geçirsek, taş çatlasa...) 15 FPS'den fazla fark yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı