Ryzen 5 2600 vs i5 8400

Aynısını diyecektim.

inPijamas Hocam onu söyleyen kişi ben değilim başka bir yerde gördüm buraya sordum.

Hocam özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirseniz çok mutlu olurum?

Evet merak ediyorum. Render amaçlıysa anlarım Ryzen kullanmayı adam %100 oyun bilgisayarı istiyor adama i5 8600k önermek yerine dandik Ryzen öneriyorsunuz ?
Neden olabilir sizce? Düşündünüz mü hiç? Bu arada bunu o alıntıladığınıza söylüyorum (Gerçi duymaz ama okuyanlar bilsin.)
Farkettiyseniz 1 yıl önceki testler ile şimdiki testler arasında fark var. Bu demek oluyor ki programlar ve uygulamalar git gide çoklu çekirdeğe göre çalışmaya başlıyor ve Ryzen'e olan optimizasyon her geçen gün düzeliyor. 144 Hz isteyenlere tabii ki Intel öneriyoruz fakat 60-75 Hz monitörü olanlara Intel önermek neden onu çözemedim. Ayrıca dediğim gibi oyunlar çoklu çekirdeğe göre olunca göreceğim o "Intel daha çok fps veriyo moruq" diyenleri. Taş çatlasın arada 25 FPS var ve üstüne üstlük R5 2600, i5 8600K'dan saf güç olarak çok daha önde.
Şuan R5 2600X'in bir B350 hatta bir A320 anakartta çalışması sadece bir BIOS Update'ye bakıyor ve bir sorun çıkanı görmedim hiç.

(Forumda önerilen Ryzen sistemler 8. nesil sistemlerden çok daha pahalı)
"Çok daha" derken ne demek istediniz?
Taş çatlasın 100 TL fark var ve genellikle Intel daha pahalı. OC bildiğiniz Intel'de bir lüks ya!
EDIT: Intel işlemciler yeni oyunlarda patlıyor diyenler I5 8600K adlı i5 diyorum bak 1800X adlı işlemciye AC yeni çıkan oyunu Origins de 20 FPS fark atıyor böyle düşünenler de var.
1800X vs 8600K
Hemen hemen her oyunda aynı FPS.

Bu arada ısınma sorunu falan yok o arkadaşlar ya işlemciyi fansız çalıştırmaya çalıştı yada stok fan ile 4 GHz'e falan zorladılar...

Tamam hocam ben 144hz monitor alacağım yanlız ekran kartıda 1060 6gb veya 1070ti olacak.
Sayenizde Ryzen 5 2600 ile doğru bir karar verdiğime inanıyorum.

Mithat dostum, sen buradaki %99 kullanım diyenlere bakma. İşlemci tüm gücüyle oyuna saldırdığı için o öyle. Yine %99 olur, 10 FPS az verir, ya da throttleı birkaç FPS düşererek kendin engellersin.

8400 oyunlar için çok daha iyidir ve 2 yıl sonra bottleneck falan yapmayacaktır. Asılsız konuşanları dinleme.

Oyunlar threadleri kullanabilseydi, Ryzen işlemci de AC Origins'te %95+ kullanım olurdu. Boş argümanlar.

O olabilir ama yine fazla fark olacağını sanmıyorum.
8500 vs 2600 test bulamadım.
8400 vs 8500
8400 ile 2600 birbirine eşit ve bu testte de 8500 ile 8400 neredeye aynı.
Gene bir fark oluşmaz fakat sadece oyun için (144Hz) 8600K mı yoksa 2600 mü derseniz 8600K.
Nasıl çok daha iyi? Testler ortada ikisinin arasında (Deveyi iğne kadar küçük bir yerden geçirsek, taş çatlasa...) 15 FPS'den fazla fark yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…