Ryzen 5 2600 yükte 80 derece normal mi?

Oziiie

Femtopat
Merhabalar. Ben işlemcimi 1 ay önce aldım ve boşta 68-63-65-70 derece oluyor. Oyunda da maximum 80'e çıkıyor bu normal değil mi? Yaz ayı kaynaklı olabilir mi? Yoksa macun falan yenilemeli miyim?

Merhabalar. Ben işlemcimi 1 ay önce aldım ve boşta 68-63-65-70 derece oluyor. Oyunda da maximum 80'e çıkıyor bu normal değil mi? Yaz ayı kaynaklı olabilir mi? Yoksa macun falan yenilemeli miyim?

Yaz aylarında boşta 50 dereceye yakın seyretmesi normal karşılanabilir yükte Max 75'lerde normal karşılanabilir. Sizin işlemci biraz sıcağı seviyor termal macun kalitesi düşük gibi değitirmenizi tavsiye ederim.

Kaç MHz'de, yüzde kaç yükte ve hangi soğutucu takılı iken 80°C'ye çıktığını söylememişsin.

Ryzen 2600 3400MHz temel hızlı, Core Boost Performance ile 3750MHz, Game Mode ve overclock profilleriyle 3850-3900MHz'de çalışan bir işlemci.

3750MHz ve üstü frekans hızında, stok soğutucu olan AMD Wraith Stealth ile tam & yüksek yükte 80°C'ye çıkıyorsa bir sorun yok. Malum havalar şu günlerde ekstra sıcak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı