Ryzen 5 2600X düşük performans

Unutulmaz07

Decapat
Canımı çok sıkan bir durum arkadaşlar, gerçekten yardımcı olabilecek overclock Boost frekans RAM DRAM tablosu gibi frekans ayarlarına hakim arkadaşlarda yardımcı olabilirse gerçekten sevinirim.

3 sene önce B350M ile satın aldığım işlemci kendisi 3 sene boyunca anakartın yetersiz olmasına bağlayıp durumu göz ardı ettim.
İlginç olan şu arkadaşlar temel çalışma frekansı 3.6 MHz bende 2.7 2.6 MHz Boost frekansı maximum 4.2 MHz ben daha hiç 4.2 görmedim göremedim.

Şu anki anakart MSI Tomahawk X570 durum yine aynı hal böyle olunca canım iyice sıkıldı Boost frekans 2.6'dan 4.0 4.1 inip cıkıyor.
2.6 gibi düşük bir frekanstan 4.1 4.0 3.8 3.9 yapıp durduğu zaman aralarda bana takılma hissi geliyor vaad edilen temel çalışma frekansı 3.6'dan boostlama gibi bir durum söz konusu değil.

İlginç olan 2 anakartta durum aynı güç seçenekleri Ryzen balanced yüksek önerilen pek fark etmiyor.
Soğutucu Cooler Master Hyper LED Turbo.
Güç kaynağıda Corsair RM750 Gold.
Bu bileşenlerle sorun çıkarması olacak iş değil 4 5 kere format atıldı. Yine aynı 4.1'den yük altında uzun süre çalışınca 3.8 kadar düşüyor normalmiş.
70 dereceyi görmüyor diyebilirim işlemci çok nadir 18 saat tam yük çalışması lazım- ısı 65 derece Max.
İşlemci sorunlumu anlayamadım çistediğim 3.6'dan aşağı inmesin olması gereken de bu zaten 3.6'dan 4.2'ye 4.1 boostlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelen voltaj sabit değilse işlemci genelde yüksek derece çalışır ama sizin işlemci bu duruma göre soğuk çalışıyor. Frekansı voltaj sebebiyle düşüp çıkıyor olabilir Turbo Boost sabit değildir OC'tan farkı da aslında budur. Sabit çalışmaz yük altına göre inip çıkar. Ama sizin durumunuz da bu iniş çıkışlar uçurum seviyesinde. Voltaj ayarlarından pek anlamam OC yapmadım daha önce. Anlayan biri yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Bu yazıyı da fikir vermesi amacıyla yazdım.

1612958873496.jpeg

Durum ortada Max yazan frekansa bakma öyle bir dünya yok
Yeni Bit Eşlem Resmi (3).jpg

Gelen voltaj sabit değilse işlemci genelde yüksek derece çalışır ama sizin işlemci bu duruma göre soğuk çalışıyor. Frekansı voltaj sebebiyle düşüp çıkıyor olabilir Turbo Boost sabit değildir OC'tan farkı da aslında budur. Sabit çalışmaz yük altına göre inip çıkar. Ama sizin durumunuz da bu iniş çıkışlar uçurum seviyesinde. Voltaj ayarlarından pek anlamam OC yapmadım daha önce. Anlayan biri yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Bu yazıyı da fikir vermesi amacıyla yazdım.

Tamamda Temel Çalışma Frekansı 3.6 MHz olan işlemciyi satıyorsun bana ama Temelde 2.6 2.7 MHz de çalışıyor o MHz'den 4.1 4.0 boostluyor
Bana satarken 3.6MHz temel Boost hızı 4.2 MHz olarak satıyorsun?
Soğuk olmasının nedeni konusa yazdığım gibi Kule tipi çift fanlı Cooler Master var MX-4 termal macun sürülü ilk aldığımda sinir etti 2 saat dursun 84 derece 86 derece bozulsun diye üretmişler
Geşke almasaydım Intel alacaktım milletin lafına geldim son bir kez Ryzen 5600 veya 5800 serisine şans vereceğim ilk AMD deneyiyim Intel Quad Core işlemcilerinden bile kötüydü sadece performans az kulanım randerda iyi bunu alın fiyatıda harika diyorlar.
Ulan hiç stabil çalışmıyorya ara takılması bitmiyor oyundada böyle normaldede böyle FPS hiç sabit durmuyor 10 15 20 arası devamlı inip cıkışlı bazen 30 40 FPS bir drop giriyor Ryzen 2nd serisinden uzak durun çok vasat paran çöp oluyor ayrı konu 3 yılda üstüne akıcı oynayacagın yerde sıkıntı çekip duruyorsun.
İlk çıktığında baktılar olacak gibi değil biz bu işlemciyi oyun odaklı üretmedik yazıyorlar.
E o zaman ne işe yarayacak oyunlarda drop yiyen işlemci 18000MHz de olsa işe yaramaz
AMD bu gibi stabilite sorunlarıyla yıllardır birçok kullanıcıyı mağdur etti bu kadar AMD övenler hiç adam akıllı Intel kullanmamışlar sanırım bir de herkesin baktığı yayıncılar hepsi övünce Ryzen şöyle Intel'li böyle geçti şöyle daha iyi böyle daha iyi bende dedim AMD artık gerçekten bu nesilde Ryzen'de iyi çıkarmış bende AMD alayım dedim düdüklendik sanırım.
Ben Intel'in halen çok gerisinde görüyorum son nesilde hız olarak RAM frekansı olarak FPS olarak geçmesinin hiçbir anlamı yok benim için artık 5 6 saat çalışınca may malıyacak oyun 5800X taksanız bence stabil tepki verecek kapasite yok işlemcilerinde benim fikrim X570 le bile güzel çalışmadı AMD ölü yatırım gibi

Dosya Ekleri

• 1612958858940.png
    1612958858940.png
    28 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı