Ryzen 5 2600X Isınma Sorunu

CrossPlay

Decapat
Sistemimi İnventus'tan yeni aldım, ilk defa masaüstü sistem aldım kendime ve yüksek dereceleri görünce içim burkuldu maalesef. İşlemci AIDA testiyle 10 dakikada 104 dereceye ulaştı ve ss almamıştım, şimdi sizlere 1 dakikalık değerleri paylaşıcam. Kasanın yan camı açık bir şekilde test ettim. MSI programında 83 derece olduğuna bakmayın 4-5 saniye geç geliyor oraya derece. İlk defa masaüstü kullanıcısı olduğum için cahilim bu konularda, AMD üstadlarından yardım bekliyorum.
Forumdan Vinrouge ile aynı sorunlarım var.

381028

Sistemim;

AMD Ryzen 5 2600X 4.2GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
MSI B450 GAMING PLUS Anakart
CORSAIR 16GB 3000MHz Bellek
MSI RTX 2060 Gaming Z Ekran Kartı
PHANTEKS P300 TEMPERED GLASS Kasa
FSP 600W 80+ Güç Kaynağı
SAMSUNG 860 Evo 250GB 550-520MB/s SSD

Son düzenleme:
Benim de anakartım Asus zaten. Evet bende herşey normal sadece daha stabil bir voltaja ayarlanabilir mi diye merak ettim.

AI Suite 3'den Auto Tuning yapmadığınız sürece her şey normal ilerliyor Auto Tuning biraz bozuyor işleri. CPU-Z ile de voltaja bakabilirsiniz.

Arkadaşlar isi sorununa care bulabildiniz mi? Bende ayni dertten muzdaribim. Stok fan ile stress testine sokuyorum işlemci 90 derecelere geliyor halen daha devam ediyor ufak ta olsa yukselişe dur diyemiyorum bende sonlandiriyorum testi 6 bakir isi borusu 3 fanli sogutucu takiyorum bu sefer 83-85 arasi geziyor testte ama limitlemiş oluyorum. Yinede çok yuksek ilk defa amd ye geçtim şansima sorunlu model çikti .biz oc yapariz derken tam aksi oldu isinmasin diye voltaji 1.05 volta sabitleyip hizi da 3.6 ghz ye sabitledim bu sekilde stok sogutucu ile 65 bakir borulu ile60 dereceyi geçmiyor. Bilseydim x modelini almazdim normal sartlarda sogutamiyoruz oc yapsak hapi yuttuk. Sivi sogutma ile deniyen varmi arkadaşlar ?

MSI anakartlar fazla voltaj veriyor. Bende aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum bazen 1.46 voltaj verdiğini bile görüyorum(Güvenli voltaj aralığının üstünde) ve bu kadar voltaj verip işlemciyi 4.1 seviyelerinde çalıştırıyor. Bende bunun üzerine voltajı 1.35'e sabitleyip frekansı da 4.2 ye sabitledim. Aida64'te de stres testine soktum 10 dakikanın ardından işlemci max 85 dereceyi gördü. Kısacası voltajı düşürün MSI anakartlar gereğinden fazla voltaj veriyor.

Arkadaşlar isi sorununa care bulabildiniz mi? Bende ayni dertten muzdaribim. Stok fan ile stress testine sokuyorum işlemci 90 derecelere geliyor halen daha devam ediyor ufak ta olsa yukselişe dur diyemiyorum bende sonlandiriyorum testi 6 bakir isi borusu 3 fanli sogutucu takiyorum bu sefer 83-85 arasi geziyor testte ama limitlemiş oluyorum. Yinede çok yuksek ilk defa amd ye geçtim şansima sorunlu model çikti .biz oc yapariz derken tam aksi oldu isinmasin diye voltaji 1.05 volta sabitleyip hizi da 3.6 ghz ye sabitledim bu sekilde stok sogutucu ile 65 bakir borulu ile60 dereceyi geçmiyor. Bilseydim x modelini almazdim normal sartlarda sogutamiyoruz oc yapsak hapi yuttuk. Sivi sogutma ile deniyen varmi arkadaşlar ?
OC yaptığınız takdirde 5-6 derece oynayacaktir. 75 dereceye kadar 2600x'de sıkıntı yok. Bende kullaniyorum.

Voltaji fazla veriyor otomatikteyken. Biz bunu deneyerek manuelde misal 1.3 volta sabitleyip frekansi mesela 4.0 yapsak test etsek mavi ekran almadigimiz bir hizda biraksak nasil olur acaba isi sorununu bu sekilde cozebilirmiyiz acaba

Voltaji fazla veriyor otomatikteyken. Biz bunu deneyerek manuelde misal 1.3 volta sabitleyip frekansi mesela 4.0 yapsak test etsek mavi ekran almadigimiz bir hizda biraksak nasil olur acaba isi sorununu bu sekilde cozebilirmiyiz acaba
Konu açıldığı tarihlerde MSI anakartlar da fazla voltaj verme gibi bir şeyler vardı. Genel şikayet bu yöndeydi en azından. Ben Asus kullanıyorum ve bu gibi bir sorun yaşamıyorum. Şuan sistem normal mod olarak çalışıyor sıcaklıklar da gayet normal.

Hocam benimde gigabyte b450 model anakarti var suanda denedim 4 ghz ye sabitledim ve testlerde sorunsuzca bitirebildigi voltaj 1.2 volt ve sicaktik 62-63 te sabitleniyor benim gibi sorun yaşayanlara tavsiye ediyorum

Hocam benimde gigabyte b450 model anakarti var suanda denedim 4 ghz ye sabitledim ve testlerde sorunsuzca bitirebildigi voltaj 1.2 volt ve sicaktik 62-63 te sabitleniyor benim gibi sorun yaşayanlara tavsiye ediyorum
Konuyu tekrar hortlanıyorum. Dün itibari ile ryzen 5 3600 aldım oyunlarda 83 dereceye kadar çıkıyor biraz araştırdım voltaj konusunu öğrendim fakat bunu nasıl düşüreceğim ? BIOS ta aradım fakat bulamadım.

Hocam bende bios ile pek icli disli degilim ama anlattigim gibi ryzen master ile profillerden birisine manuel olarak deneyerek voltaji kisip hizi da sabitledim bu sekilde kurtuldum ama pc yi her actigimda ryzen masterden olusturdugum profili secip onayliyorum o sekilde kullaniyorum ryzen master de ayarladigim profili nasil aktif edecegimi yeniden baslatmalarda tekrar ayni seyi yapmadan nasil kullanicagimi da bilmiyorum cok fazla kullanmiyorum bilgisayari ama bios ile yapabilseydim daha iyi olucagini dusunuyorum

Hocam bende bios ile pek icli disli degilim ama anlattigim gibi ryzen master ile profillerden birisine manuel olarak deneyerek voltaji kisip hizi da sabitledim bu sekilde kurtuldum ama pc yi her actigimda ryzen masterden olusturdugum profili secip onayliyorum o sekilde kullaniyorum ryzen master de ayarladigim profili nasil aktif edecegimi yeniden baslatmalarda tekrar ayni seyi yapmadan nasil kullanicagimi da bilmiyorum cok fazla kullanmiyorum bilgisayari ama bios ile yapabilseydim daha iyi olucagini dusunuyorum
ben denedim bios ile oluyor ekran kartınız nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı