Ryzen 5 2600X Isınma Ve O.C Sorunu

mavibeyin

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ak Saray
Sorunu çözdüm. Aslında nasıl çözdüğümü anlatacağım birkaç tavsiye istiyorum sizden sadece. Bilgisayar geldiğinde BIOS üstünden otamatik hız aşırtma şeklinde geldi Bu da zorluyordu. Bilgisayarı stok fan kullandığım için boşta 55 derecelere çıkıyordu sonra otamatik kapattım 3.6 GHz Hızına sabitledim ve 55 dereceden 35 dereceye indi. Bu da fazla gelmişti bana bir baktımki bilgisayarın egzoz fanı duvara denk gelmiş giden sıcaklık geri içeri geliyor yerini değiştirdim artık 27 28 29 derece arası oldu. Stress testi yaptım 10 dakikalık 69 derece oldu. 70 görmedi. Oyunlarda ise 50 59 60 arası gidiyor çok zorlamayan oyun olursa 45 50 görüyorum, Tek sıkıntım bilgisayarı soğuk tutacağım diye performans düşüyor. Bunu masraf yapmadan çözebilir miyim yoksa 400 500 arası sıvı soğutma mı yoksa 200 300 arası hava soğutma mı almalıyım?

a.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Astrous Çok gereksiz bir tavsiye. Dostum sana önerim Arctic Freezer 34 eSports DUO model hava soğutma alman. Yanında gelen macun piyasada ki kaliteli macunlardan. İşini fazlasıyla görür. Sabit voltaj ayarlaması yapmanı da tavsiye ederim.
Açıkcası bende aynı işlemciyi kullanıyorum. Aynı fanı kullanıyorum önceden bf5 gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda 70 dereceleri görüyorum ve asus performans modunda oyunlarda maksimum olarak 62 dereceyi gördüm.

Dostum macun tavsiyen çok gereksiz. 80TL fiyata macunu al sür geçer gibi bir şey söylemişsin. İşlemci bu sıcaklıklardayken fan sence hangi hızda çalışıyor olabilir? Çözüm çok basit ; Eğer düşük hızda kullanırım diyorsan şuan kullandığın gibi devam et. Ben tam performans istiyorum diyorsan güzel bir soğutucu alıp sabit voltaj (stabil olmalı) ile yüksek hızda devam et :) .

BIOS ayarlarından CBP kapatmışsanız eğer; 4GHz-1.15/1.25V deneyerek(Voltu o değer arasında deneyerek bulun, işlemciden işlemciye değişir.) çalıştırın. Stok fan ile maksimum performans budur kanaatimce.

BIOS ayarlarından CBP kapatmışsanız eğer; 4GHz-1.15/1.25V deneyerek(Voltu o değer arasında deneyerek bulun, işlemciden işlemciye değişir.) çalıştırın. Stok fan ile maksimum performans budur kanaatimce.
4Ghz Aldım fakat bios ile voltaj ayarını yapamadım onun için ryzen master kullandım, ryzen master ayarlayamadım bir türlü hızı geri düşüyorur.

Düzeltme : Yeniden başlattım bilgisayarı 4 oldu sıcaklık 28 derece voltaj yükseltemedim 1.1875 de duryor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    51,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı