Selamlar iyi forumlar herkese, malum yaz aylarındayız hava sıcaklıklarıyla beraber kasamızda sıcakladı
Ve bazen gerçekten korkutucu derecelere çıkmakta, arkadaşlar çok araştırdım undervolting, işte peak Speed, sabitleme vesaire gibi olaylara baktım fakat 2600 X olduğu için ve ben hakkım olaraktan bu işlemciden tam verim almak istiyorum fakat çok fazla ısınıyor. Boşta 55-65 oyun oynarken 87 dereceleri gördü ve korkup oyundan cıktım resmen
Ryzen Master programından voltaj değerlerine baktım, şu an boşta hiçbir şey yokken 1.4-1.43 voltaj veriyor. Peak Speed'de 4.125-4.150 arası, bu bana çok garip geliyor SS'leri atacağım.
Fark etmişsinizdir normal profilde voltaj değer 1.18 gösteriyor ama currentte 1.41, yani belli ki bir sıkıntı var gidip BIOS'ta CPU ratio sabitliyeyim dedim fakat orada da 1.18 gösteriyor
Bu arada sıvı soğutma kullanıyorum, Xigmatek 120mm çok kasamın hava akışı da iyi durumda daha 1 senelik kasa hani bilmiyorum ne yapılabilir bu sıcaklıklar hakkında bu voltaj değerlerinin sabit olmaması varsa fikirleriniz almak isterim. Anakartım ASUS B450 TUF Plus. Şimdiden çok teşekkürler.