Bit değeri düşük derken? Çok önemli bir şey değil onlar eski sistem artık o ekran kartı. Sıfır fiyatı 12 bin olması onu güzel bir kart yapmıyor günümüzde maalesef. Söyle düşün, 1960'ta 5000 motor araba 150 beygirdi simdi 1000 motor araba 150 beygir.
Hocam ekran kartında bit 2050 yılında bile her zaman önemli olacaktır. Öyle olmasa 4090 384 bit olmazdı. Tabii ki gelişen teknolojiyle yazılımlarla kartlar daha verimli hale geldi. Ama ben şahsen 3060 128 bit yerine GTX 1660 Ti 192 bit tercih ederim. Zaten toplayacağım sistemde ekran kartı olarak RX 6800 düşünüyorum.
Hocam ekran kartında bit 2050 yılında bile her zaman önemli olacaktır. Öyle olmasa 4090 384 bit olmazdı. Tabii ki gelişen teknolojiyle yazılımlarla kartlar daha verimli hale geldi. Ama ben şahsen 3060 128 bit yerine GTX 1660 Ti 192 bit tercih ederim. Zaten toplayacağım sistemde ekran kartı olarak RX 6800 düşünüyorum.
Hocam geriye sadece hava soğutma kaldı.onuda sıfır alacaksanız 500-600 TL'ye ikinci el alacaksanız daha düşük fiyata bulursunuz.Pazarlık yaparak fiyatı dahada düşürebilirsiniz. Bu sistemde 2060 var 1660 ti seçerseniz daha ucuz olur
Ben yıllardır bilgisayar kullanan bir insan olarak size rahatlıkla şunu söyleyebilirim, eskinin en üstünü almaktansa yeninin en altını almak daha iyidir. Mesela benim çok eski bir bilgisayarimda bol bol vram vardi. Başka kartlar 4 te 1 i 2 si kadardı. Bir zaman geldi benim kartta vram doldurabiliyordum ama o doldurduğum vram i kullanabilecek kabiliyete gücü olmadığı için yine grafik kısıp o 4 te 1 i 2 sini dolduran kartlar gibi kullanabildim.
Ben yıllardır bilgisayar kullanan bir insan olarak size rahatlıkla şunu söyleyebilirim, eskinin en üstünü almaktansa yeninin en altını almak daha iyidir. Mesela benim çok eski bir bilgisayarimda bol bol VRAM vardi. Başka kartlar 4'te 1'i 2'si kadardı. Bir zaman geldi benim kartta VRAM doldurabiliyordum ama o doldurduğum VRAM'i kullanabilecek kabiliyete gücü olmadığı için yine grafik kısıp o 4'te 1'i ikisini dolduran kartlar gibi kullanabildim.