Ryzen 5 2600X Sistem Tam Performansta Çalışmıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
Ben yeni bir sistem topladım, sistem şöyle:
  • AMD Ryzen 2600X
  • Asus ROG Strix 1660Ti
  • 16 GB 3000 MHz RAM (XMP'yi devreye sokamadığım için 2400 MHz'de kullanıyorum.)
  • 700W 80plus bronz güç kaynağı
Benim çok eski bit monitörüm var, yaklaşık 5 yıllık ve oyunlarda GPU, CPU ve RAM'leri hep %30 veya %50 arası kullanabiliyorum. Oyunlarda hiçbir kasma veya donma yok. Isınma sorunu var mı bilmiyorum ama oyunlarda ne bir kasma donma ne de FPS düşüklüğü var.
Bu işlemcinin ekran kartına uyguladığı darboğazdan olamaz diye düşünüyorum çünkü daha önce konu açtığımda parçaların bana uyumlu olduğu söylenmişti. Sizce bu sorun monitörden kaynaklı mı, değilse neyden kaynaklı olabilir?
Bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Monitör performansı tam olarak nasıl etkiliyebilir ki? CPU, GPU ve RAM kullanımı oyundan oyuna değişkenlik gösterebilir. Aksine bu parçaların %100'lük kullanımı zararlı bile olabilir, iyi optimize edilmiş bir oyun mesela doğal olarak daha az kullanarak yüksek performans gösterir ama misal yeni Assassin's Creed oyunları %100 CPU kullanarak bile çok kötü performans gösteriyor.

Hangi oyunları oynuyorsunuz?
Oynadığım oyunlar PUPG,CSGO,Rainbow Dead Island hepsi ultra ayarlar ve monitörün izin verdiği en yüksek çözünürlük.
Monitör performansı tam olarak nasıl etkiliyebilir ki? CPU, GPU ve RAM kullanımı oyundan oyuna değişkenlik gösterebilir. Aksine bu parçaların %100'lük kullanımı zararlı bile olabilir, iyi optimize edilmiş bir oyun mesela doğal olarak daha az kullanarak yüksek performans gösterir ama misal yeni Assassin's Creed oyunları %100 CPU kullanarak bile çok kötü performans gösteriyor.
Bende etkilermi bilmiyordum PC konusunda fazla bir bilgim yok ama belki monitör eski ve küçük olduğu için ekran karti %100 de kullanılamayabilir diye düşündüm. Yalnış düşünmüşüm.

PUBG ve Rainbowda GPU kullanımı yüksek değerlerde olmalıdır. Çözünürlük düşükse ekranın işlemcinin tek çekirdek performans zayıf olduğundan ekran kartın hızına yetişemiyor olabilir.
Yani bu normal mi
Bu arada az önce denediğimde rainbowda GPU kullanımı %70 e çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı