Ryzen 5 2600X Sistem

Egemen Flz

Decapat
Öncelikle Herkese Merhaba, Technopat ailesine yeni katıldım.

Bilgisi olan arkadaşlardan toplamak üzere olduğum sistem hakkında birkaç bilgi, tavsiye ve öneri rica edeceğim.

Toplamakta olduğum sistem aşağıdaki gibidir.

• MSI B450 Tomahawk 3466Mhz DDR4 AM4 ATX
  • AMD Ryzen 5 2600x 4.25Ghz AM4
  • MSI Radeon RX 570 ARMOR 8GB 256 bit GDDR5
  • Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3000Mhz DDR4
  • Adata XPG SX6000 Pro 256GB NVMe M.2 SSD
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200rpm Sata 3 Sabit Disk
  • Sharkoon WPC 750W 80+Bronze Power

Soğutucu olarak 2 seçeneğim var. Siz hangisini tavsiye edersiniz?

Akasa Venom A10 120mm Tek Fanlı Radyatörlü Sıvı Soğutma?
MSI Core Frozr L Tek Fanlı Kule Soğutma

Sistem bu şekildedir.
Oyun oynama amaçlı toplayacağım bu sisteme;

Ryzen 5 2600x fazlamı savurganlık olur, daha düşük bir işlemci oyun ihtiyacımı karşılar mı? (BF 1, BF 5, CS:GO vs.)
Adata markasının NVMe M.2 SSD'lerine güvenilir mi?
Sharkoon WPC 750W 80+ Bronze sistem ihtiyacını karşılar mı, güvenilir mi?

Yanıtlayacak herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi, hedef oyunlarınızı(FPS, RPG), ne zaman alacağınızı söylerseniz seve seve yardımcı olurum.

Bütçenizi, hedef oyunlarınızı(FPS, RPG), ne zaman alacağınızı söylerseniz seve seve yardımcı olurum.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Bütçem 5bin civarı.Oyunlarda aslında Battlefield 1 veya 5 gibi FPS oyunları oynayacağım.Diğerleri çok önemli değil.Şuan mevcut olan sistemimdeki Sapphire Radeon HD7870xt ekran kartımı yaktım BF 1 oynayacağım diye . 2 ay içerisinde sistemi komple dizmiş olacağım.

Monitörünüz var mı yoksa monitörle birlikte mi 5bin civarı oluşturayım?

Ryzen 5 2600 ile 2600X arasında 400 TL fark var. Ben olsam ekran kartı RX570 olacağı için 2600 alıp fazla masraftan kaçınırdım.
RX570 8 GB gereksiz masraf olur. RX570 4 GB yeterlidir. Çünkü RX570 8 GB VRAM'e ihtiyaç duyacak kadar güçlü değil.
Güç kaynağını değiştirin bence. FSP 700w öneririm.
Eğer yüksek O.C düşünmüyor iseniz ekstra soğutucu da fazladan masraf. İşlemci ile gelen soğutucu gayet iyi.
Soğutucudan ve işlemciden artırdığınız para ile SSD yükseltmesi yapabilirsiniz mesela.
Sistem oyun için kullanılacaksa SSD olarak Samsung 860 evo 500 GB öneririm. Çünkü m2 SSD ile Sata3 SSD arasında oyunlar açısından fark az. Ve bu fark aradaki fiyat farkına değmez.

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Önerinizi dikkate alarak işlemci ve ekran kartı seçimimi önerdiğiniz biçimde güncelliyorum.Şuan 500 tl civarı düştü toplam tutar.
Önerdiğiniz Psu'nun 2 serisini görüyorum "Hyper ve Hydro" Bunlardan hangisini tercih etmeliyim.Psu için kablolama çok önemli benim için.Açık kablolu Psuları tehcih etmemeyi tercih ediyorum
SSD ve Soğutucu öneriniz doğrultusunda güncelleme yaptığımda 4.700 tl oldu tutar.

Son düzenleme:
Bu size yeterli. Ram'den 2 adet alırsınız tam olur. Monitörünüz de gayet iyi. Freesync açar rahat rahat takılırsınız oyunlarınızda. Total 4.772 TL

Dosya Ekleri

• Pc Link.PNG
    47 KB · Görüntüleme: 88
Bu size yeterli. Ram'den 2 adet alırsınız tam olur. Monitörünüz de gayet iyi. Freesync açar rahat rahat takılırsınız oyunlarınızda. Total 4.772 TL

Emeğiniz için teşekkür ederim.
Şuan halihazırda kasam mevcut.Listeden onu çıkartıp +1 ram ve psunun minimum 650 watt olması gerekiyor.Oyunların haricinde müzik ile uğraştığımdan ve bu programlar ramlere yüklendiğinden ram artması gerekiyor.Psu neden 500 watt olmaz derseniz.800 liraya aldığım ekran kartı 500 watt psu kullandığım için yandı oyun oynarken
Önerileriniz doğrultusunda İşlemci,ekran kartı,soğutucu iptali,SSD ve Psuları güncellediğimde 4.750 tl civarında.İlgilendiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Öncelikle çok anlayan biri değilim. O yüzden öneri de bulunmam doğru olmaz. Ben de benzer bir sistem kuruyorum. Rx570 düşünüyordum. Ancak bu akşam çok güzel bir fiyat gördüm. Bir bakın isterseniz. Captcha Verification

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…