Ryzen 5 2600X Sistem

Emeğiniz için teşekkür ederim.
Şuan halihazırda kasam mevcut.Listeden onu çıkartıp +1 ram ve psunun minimum 650 watt olması gerekiyor.Oyunların haricinde müzik ile uğraştığımdan ve bu programlar ramlere yüklendiğinden ram artması gerekiyor.Psu neden 500 watt olmaz derseniz.800 liraya aldığım ekran kartı 500 watt psu kullandığım için yandı oyun oynarken :)
PSU sertifikasız olduğundan dolayı yanmış olabilir. 650 Watt PSU yaparsanız daha iyi tabi masraftan kaçındım ve RAM'ler size fazlasıyla yetecektir. Overclock yapacaksanız Soğutucu Link. Eğer yapmayacaksanız işlemcinin yanında gelen soğutucu yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Öncelikle çok anlayan biri değilim. O yüzden öneri de bulunmam doğru olmaz. Ben de benzer bir sistem kuruyorum. Rx570 düşünüyordum. Ancak bu akşam çok güzel bir fiyat gördüm. Bir bakın isterseniz. Captcha Verification
Yanıtınız için teşekkür ederim.

MSI AMD Radeon RX 570 ARMOR 4G OC 4GB 256 bit GDDR5 ' ile arasında çok büyük bir fark yok gibi teknik özelliklere bakılacak olursam.Fiyat olarak önerdiğiniz 300 tl daha pahalı :)

Yanıtınız için teşekkür ederim.

MSI AMD Radeon RX 570 ARMOR 4G OC 4GB 256 bit GDDR5 ' ile arasında çok büyük bir fark yok gibi teknik özelliklere bakılacak olursam.Fiyat olarak önerdiğiniz 300 tl daha pahalı :)
Söylediğim gibi pek anlayan biri değilim. Öneri de degildi. Sadece düşünürseniz veya önerilirse bilginiz olsun istedim. :) Ayrica soyle bir karsilastirma buldum. Bir bakin isterseniz . UserBenchmark: AMD RX 570 vs 580

Bu size yeterli. Ram'den 2 adet alırsınız tam olur. Monitörünüz de gayet iyi. Freesync açar rahat rahat takılırsınız oyunlarınızda. Total 4.772 TL

Merhaba, bilen bulmuşken konu sahibinin de affına sığınarak sormak istiyorum.

rx 590 nitro + se ekran kartı aldım. kasa toplayacağım.
uygun fiyatlı bir tavsiye sunabilir misin ?
yapacak olduğum pubg vs oynamak ve android studio vs programlar kullanmak.
kasa dahil yazabilirseniz sevinirim.

Söylediğim gibi pek anlayan biri değilim. Öneri de degildi. Sadece düşünürseniz veya önerilirse bilginiz olsun istedim. :) Ayrica soyle bir karsilastirma buldum. Bir bakin isterseniz . UserBenchmark: AMD RX 570 vs 580
RX 580, Rx 570'e göre tabi ki de daha iyidir. Önemli olan ne kadar bütçenizin olduğu.
Merhaba, bilen bulmuşken konu sahibinin de affına sığınarak sormak istiyorum.

rx 590 nitro + se ekran kartı aldım. kasa toplayacağım.
uygun fiyatlı bir tavsiye sunabilir misin ?
yapacak olduğum pubg vs oynamak ve android studio vs programlar kullanmak.
kasa dahil yazabilirseniz sevinirim.
Bütçeniz nedir?

bütçe toplamda 5k civarı. ekran kartını da düşünce kalanlar için 3k civarı.
RX 570 ve RX 570 fps oyunları için fazlasıyla yeterli ekran kartları. Tavsiyem bu iki kartlardan birini almanız olur.

Dosya Ekleri

• Pc Link.PNG
    Pc Link.PNG
    48,5 KB · Görüntüleme: 42
ssd ve hdd yi çıkarıp ram i 16 gb yükseltebiliriz. kasa masa altında olacağı için daha uygun ama daha kullanışlı olabilir.

bir de işlemci ile anakart işlerimi görür di mi ? çünkü bir sonraki değişim 8-10 seneyi bulur.
işlemci kesinlikle yeterli. İleriyi düşünürseniz B450 anakartlar daha mantıklı. Bütçenize göre RX 590 aşırı kaçıyor. Oynayacağınız oyun 2-3 fps oyunu ise HDD'yi çıkarabilirsiniz. Fakat SSD kesin olması gereken bir parça hem oyun hem kullanacağınız programlar için.

işlemci kesinlikle yeterli. İleriyi düşünürseniz B450 anakartlar daha mantıklı. Bütçenize göre RX 590 aşırı kaçıyor. Oynayacağınız oyun 2-3 fps oyunu ise HDD'yi çıkarabilirsiniz. Fakat SSD kesin olması gereken bir parça hem oyun hem kullanacağınız programlar için.

Elimde 250+120 SSD ile birlikte bolca TB HDD mevcut o yüzden çıkardım.
Bir de ekran kartına şöyle bir kombinasyon yapsak;

AMD Ryzen 7 2700 4.1GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200 HDMI DVI M2 USB3.1 AURA RGB mATX

İkisi 2378 tl yapıyor. Kalan RAM+Kasa+PSU sanırım ? Daha doğrusu bunları da ekleyip nasıl bir sistem oluşturulabilir ? Ya da bunlar nasıldır ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı