Ryzen 5 2600X Sistem

Elimde 250+120 SSD ile birlikte bolca TB HDD mevcut o yüzden çıkardım.
Bir de ekran kartına şöyle bir kombinasyon yapsak;

AMD Ryzen 7 2700 4.1GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200 HDMI DVI M2 USB3.1 AURA RGB mATX

İkisi 2378 tl yapıyor. Kalan RAM+Kasa+PSU sanırım ? Daha doğrusu bunları da ekleyip nasıl bir sistem oluşturulabilir ? Ya da bunlar nasıldır ?
Fps oyunları oynayıp, render yapacaksanız bu sistem size fazlasıyla yeterli olacaktır:
Render için işlemci(R7 2700 bir render işlemcisidir), ramler ve ssd'ler önemlidir. Sistemdeki ramler yeterli seviyede. SSD'lerin yazma ve okuma hızları yüksek olmalı SSD Link (tabi alırsanız). RX 570 size fazlasıyla yeterli. Fakat ben biraz daha para vericem RX 580 alacağım derseniz arkadaşın hepsiburada'dan baktığı kart diğer sitelere nazaran oldukça ucuz: RX 580 Link.

Dosya Ekleri

• Pc Link.PNG
    Pc Link.PNG
    46,9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Fps oyunları oynayıp, render yapacaksanız bu sistem size fazlasıyla yeterli olacaktır:
Render için önemli olan işlemci(R7 2700 bir render işlemcisidir), ramler ve ssd önemlidir. Sistemdeki ramler yeterli seviyede. SSD'lerin yazma ve okuma hızları yüksek olmalı SSD Link (tabi alırsanız). RX 570 size fazlasıyla yeterli. Fakat ben biraz daha para vericem RX 580 alacağım derseniz arkadaşın hepsiburada'dan baktığı kart diğer sitelere nazaran oldukça ucuz: RX 580 Link.

Çok teşekkür ederim hocam.
Dediğim gibi program + pubg benzeri oyunlar (oyun delisi değilim arada sıkıldıkça)

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Önerinizi dikkate alarak işlemci ve ekran kartı seçimimi önerdiğiniz biçimde güncelliyorum.Şuan 500 tl civarı düştü toplam tutar.
Önerdiğiniz Psu'nun 2 serisini görüyorum "Hyper ve Hydro" Bunlardan hangisini tercih etmeliyim.Psu için kablolama çok önemli benim için.Açık kablolu Psuları tehcih etmemeyi tercih ediyorum :)
SSD ve Soğutucu öneriniz doğrultusunda güncelleme yaptığımda 4.700 tl oldu tutar.
Hydro serisi daha iyidir. Açık kablo derken modüler mi almak istiyorsunuz PSU'YU? Eğer öyle ise FSP HYDRO G 700W tam modüler bir PSU ama fiyatı daha fazla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı