Arkadaşlar PC toplayalı 2 ay oldu ilk kez PC topladığımdan kullandıkça bazı parça seçimlerini yanlış yaptığımı fark ettim (Anakart ve işlemci ile uyumlu RAM seçmek gibi). Şimdi de soğutmada sıkıntı çekiyorum ilk topladığım zaman işlemci sıcaklığı en fazla 70 dereceleri görüyordu ağır yükte tabi o zamanlar hava sıcaklıkları da düşüktü havalar ısınmaya başlayınca 75-80 dereceleri gördüm. Şu an ise AC Odyssey oynarken 90-95 arasına gelince sıcaklık kasanın yan kapağı sökmem zorunda kaldım BIOS'tan Gameboost açıktı onu da kapatınca sıcaklık 80-85 arasında şu an ağır yükte. PES falan oynarken 76-77 gibi seyrediyor.
Benim sorum şu kasam Corsair Carbide R100 kasada sadece tek fan var 200 lira max limit olarak sıvı soğutma mı alıyım yoksa 2-3 tane fan alıp stok soğutucu ile devam mı edeyim?
Son olarak da montajı kendim yaptım kasanın montajı en zor olan benim için soğutucuyu monte etmen oldu. Soğutucuyu taktıktan sonra fark ettim termal macunun çok az bir kısmı elimde kalmış acaba macun az geldiğinden de ısınma yapıyor olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Benim sorum şu kasam Corsair Carbide R100 kasada sadece tek fan var 200 lira max limit olarak sıvı soğutma mı alıyım yoksa 2-3 tane fan alıp stok soğutucu ile devam mı edeyim?
Son olarak da montajı kendim yaptım kasanın montajı en zor olan benim için soğutucuyu monte etmen oldu. Soğutucuyu taktıktan sonra fark ettim termal macunun çok az bir kısmı elimde kalmış acaba macun az geldiğinden de ısınma yapıyor olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.