Herkese merhabalar, şu an soğutucu almaya bütçem olmadığı için kısa vadeli bir çözüm almak adına işlemcime undervolt işlemi uygulasam nasıl bir kazancım olur? Kaç derece fark eder sizce? Performans kaybım olur mu?
Tabii ki nasıl yapıldığı hakkında çok bir bilgim yok bilgilendirirseniz de çok mutlu olurum . Teşekkürler.
Aradaki fark voltaj arttıkça değişir, her işlemciye aynı seviyede undervolt yapılamıyor her işlemcinin stabil çalışabileceği voltajlar farklı. Ben mesela şu anda laptopum stabil olarak -143mv ile çalışıyorum sıcaklık farkı 5 6 derece kadar düştü
İnternette araştır ve deneyerek yap, her işlemci farklıdır. Her undervolting yaptığında cpu stres testi yap. Sistem kendini resetlemiyor ya da mavi ekran vermiyorsa o değerde bırak. Bende 3600x var ve 1.25 volt ile 4.2GHZ a kadar işlemciden güç alabiliyorum. Basic 1.45V gibi bir şeydi. Azalta azalta sabitledim sen de böyle yapmalısın.
Performans azalışı olmaz, düzgün voltajı bulabilirsen. Ryzenlar yüksek voltajda çalışan işlemciler attığım videodaki gibi yaparsan sorunun kalmayacaktır.