Ryzen 5 2600X undervolt yapmak

Ek01000

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Herkese merhabalar, şu an soğutucu almaya bütçem olmadığı için kısa vadeli bir çözüm almak adına işlemcime undervolt işlemi uygulasam nasıl bir kazancım olur? Kaç derece fark eder sizce? Performans kaybım olur mu?
Tabii ki nasıl yapıldığı hakkında çok bir bilgim yok bilgilendirirseniz de çok mutlu olurum :). Teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda Recep abi her şeyi gayet güzel açıklamış.

Sistem unstable olursa kapanmaz abi workerlar hata bulup durur. Pek deneyimli değiliz heralde

2600x için kaç V'lık bir undervolt önerirsiniz?
İnternette araştır ve deneyerek yap, her işlemci farklıdır. Her undervolting yaptığında cpu stres testi yap. Sistem kendini resetlemiyor ya da mavi ekran vermiyorsa o değerde bırak. Bende 3600x var ve 1.25 volt ile 4.2GHZ a kadar işlemciden güç alabiliyorum. Basic 1.45V gibi bir şeydi. Azalta azalta sabitledim sen de böyle yapmalısın.

Sadece nereden yapacağımı bulamadım. Peki yaptığımda herhangi bir performans azalışı olur mu?
Asus B350-Plus kullanıyorum. Bios'u biraz karışık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı