Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 sistem toplama

BerkanGücli

Decapat
Sistemin çoğu parçasını aldım, değiştirmem gereken veya önerilerinizi bekliyorum.

• Ekran Kartı : Evga GTX 1070 SC Black Edition
  • İşlemci : AMD Ryzen 5 2600x
  • Anakart : MSI B450M PRO - M2
  • SSD : Samsung 970 EVO 250 GB
  • RAM : Corsair Vengeance LPX 2x8 16 GB ( CMK16GX4M2B300C15 )

Anakart sizce olmuş mu? Siparişi iptal edip başka anakart almalı mıyım?
mATX olması performansı etkiler mi?
İşlemcinin stock soğutucusu yeterli olur mu?
144 Hz 1 ms monitörde verim alabilir miyim bu sistem ile?

Kasa ve power ne tercih etmeliyim?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart yeterli, mATX olması performansı etkilemez. Stock soğutucu overclock olmadığı sürece yeterli olacaktır.
144 Hz monitörde verim alınabilir fakat 2K monitör olması daha mantıklı olacaktır.

PSU 500W yeterli, FSP FSP500-60AHBC alınabilir. Kasayı kendi zevkinize göre seçin fakat ön ve üst taraftaki hava giriş çıkışlarının yeterliliğini kontrol ederek alın.
HDD olarak da bütçe varsa WD Blue ve Seagate Barracuda, yoksa Toshiba P300 alınabilir.

Ben pek M-ATX sevmem. ATX anakartlara göz atın tasarımsal olarak daha hoşlar. Fazladan M.2 ve ekran kartı girişinede sahipler. Kasa olarak Phanteks P350x alınabilir.

Hocam ATX anakartalara baktım yanlız arada 40 dolar gibi bir fark var yaklaşık 200 TL o yüzden M-ATX'e yöneldim. Aldığım anakartta sanırım yeticek diye düşünüyorum bana aklımı çok kurcaladı X470 serisi mi alsam diye ama bu kez de Intele dönsem daha mantıklı gibi geliyor, o yüzden bu anakartta kalmayı düşünüyorum. Tabi ki b450 serisinde varsa önerebiliceğiniz bundan daha iyi diyebiliceğiniz değiştirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı