Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 Ti sistem görüntü gelmeme sorunu

HolyStinger

Kilopat
  • İşlemci, AMD Ryzen 5 2600X
  • Anakart, MSI B450 Tomahawk
  • Ekran Kartı, MSI GAMING GTX1070TI 8G
  • RAM, Kingston 16GB(2x8) HyperX Predator Siyah 3000mhz CL15 DDR4
  • HDD, WD Blue 1TB Sata3 7200rpm 64 MB
  • SSD, XPG 256GB SX6000 Okuma 1000MB-Yazma 800MB M.2 SSD
  • Kasa, NZXT S340 Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower
  • PSU, FSP Hydro 700W 80+ Bronze
Sistem kurulumunu yaptım ve bir sıkıntım bulunmakta. Sistemim bazen görüntü veriyor bazen ise vermiyor. Açılmadığı zamanlarda anakarttaki VGA LED takılı kalıyor ve monitörde herhangi bir görüntü olmuyor. (bazen bu ışık hiç yanmıyor) Monitör kendisini uykuya alıyor. Birkaç restart sonra kendine geliyor. İlk başta sadece bilgisayarı uykudan uyandırırken ya da yeniden başlatırken yaşıyordum. Şimdi açılırken de yapıyor. İnternetteki çoğu çözümü denedim ve işin içinden çıkamadım. Yardımınıza ihtiyacım var. Bu sorun BIOS sonrası yeniden başlatmada da yaşanıyor.
Denediğim çözümler:
  1. BIOS pilini çıkarmak
  2. RAM'lerin yerlerini değiştirmek, tek tek denemek, silgi ile temizlemek
  3. İşlemci hariç komple söküp geri takmak (işlemciyi sökmedim çünkü işlemci debug hemen atlıyor)
  4. Görüntü kablosunu değiştirmek (Elimde sadece HDMI kablolar var. Monitörüm VGA kart ise DVI)
  5. CMOS reset dedikleri o iki pine de dokundum yine sonuç alamadım
  6. BIOS update
  7. PSU kablolarını kontrol etmek
Aslında sorun şundan ya da bundan kaynaklanıyor diyemiyorum. Çünkü kafasına göre çalışıyor gibi bir durum var. Sorun var fakat bir yaşanıyor bir yaşanmıyor.
Çizim yaptığımda ya da oyun oynadığımda ise, sistem performansında herhangi bir sorun yok.

Son düzenleme:
Ekran kartını başka bilgisayarda deneyebilirsiniz misin? Mümkün ise işlemciyi de. Birde başka güç kaynağı ile denersen tam olur.

Bence sorununuz belleklerden kaynaklı gibi görünüyor, sisteme görüntü gelmemesi ve kendi kendine restart atma, sistemin açılmaması gibi sorunlar genelde belleklerdeki hatalardan oluyor. Bellekleri tek tek takıp denemenizi veya başka bir DDR4 modülle denemenizi tavsiye ederim.

Tek ram ile görüntü almayı dene ve HDMI kablon sağlam, kaliteli olsun ben o şekilde çözüm bu sorunu (birde psu değiştirmiştim VS 650).

HDMI kablom sağlam. RAMleri de tek tek denedim. Ekran kartımın yerine 1080TI da takıp denedim yine aynı sorun var. Ben bu sorun ile yaşamaya alışacağım sanırım. Artık sık sık yapmamaya başladı.

HDMI kablom sağlam. RAMleri de tek tek denedim. Ekran kartımın yerine 1080TI da takıp denedim yine aynı sorun var. Ben bu sorun ile yaşamaya alışacağım sanırım. Artık sık sık yapmamaya başladı.
Geçmiş olsun. Sizinle aynı tarihte aynı elran kartını sipariş ettim. Anakart ve işlemci de aynı. Umarım bende de böyle bir sorun olmaz. Ayrıca kasanızın görüntüsünü atabilirseniz sevinirim. H500i alacağım ama sizdeki modeli merak ediyorum.

İlk başta monitörümdeki bir görüntü sorunundan da çok şüphelendim. Monitörümde sürekli beyaz beyaz pikseller oluşup parazit yaratıyordu. Ama odamdaki tvye taktığımda görüntü tertemizdi. Bu yüzden bir de monitör alacağım bakalım
Geçmiş olsun. Sizinle aynı tarihte aynı elran kartını sipariş ettim. Anakart ve işlemci de aynı. Umarım bende de böyle bir sorun olmaz. Ayrıca kasanızın görüntüsünü atabilirseniz sevinirim. H500i alacağım ama sizdeki modeli merak ediyorum.

Teşekkür ederim. Sorunu çok araştırdım bir çözüm yok. Belli bir süre sonra düzelenler olmuş. Sistem de düzgün çalışıyor tek bu sorun var. Kasayı da eve gidince atmaya çalışırım. Geç gideceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı