Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 Ti Sistem Toplama

Jezty

Decapat
Herkese selamlar,
Biraz heves biraz da arkadaş gazıyla toplamaya başladığım bir bilgisayar var şu an aklımda.
  • CPU: Ryzen 5 2600X
  • GPU: GTX 1070 Ti
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk
  • RAM: GSkill 16(2x8) GB flare x
  • PSU: 500-550W
Monitör için acelem yok, bir önceki bilgisayarımdan 60 Hz'lik bir monitörüm var onu da ileriki zamanlarda araştırma sonuçlarıma uygun bir monitörle değiştirmeyi düşünüyorum.
Ayarında bir bilgisayar toplamaktayım. Bu konuda fikirleriniz veya çıkabilecek muhtemel sorunlar hakkında bilgi almak isterim,
İyi günler dilerim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 2600x ve gtx 1070ti lı sisteme sahibim anakart olarak msi b450 gaming plus var. Senin güç kaynağının düşük olduğunu düşünüyorum ben 700w bir güç kaynağı koydum sisteme.
Dostum selamlar, ben bu siteden hesabını yaptım (basic modda) 490 küsür verdi ne olur ne olmaz diye de 550 alırım diye düşündüm ama kendim de araştıracağım Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision. Ayrıca technopatın youtube'daki son bilgisayar toplama videosuna bakarsan (ryzen 5 2600x ve gtx1660'lı bir sistem) 550w'ın o sistem için geçerli olduğunu görebilirsin. Bu sistem de benzediği için aklıma 550w yattı açıkçası.

Dostum selamlar, ben bu siteden hesabını yaptım (basic modda) 490 küsür verdi ne olur ne olmaz diye de 550 alırım diye düşündüm ama kendim de araştıracağım Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision. Ayrıca technopatın youtube'daki son bilgisayar toplama videosuna bakarsan (ryzen 5 2600x ve gtx1660'lı bir sistem) 550w'ın o sistem için geçerli olduğunu görebilirsin. Bu sistem de benzediği için aklıma 550w yattı açıkçası.
Bence 1070ti yerine 2060 alman daha faydalı olur.

Konuyu açarken bütçe belirtseydin alternatif sistemler oluşturup daha fazla performans verebilen sistemler toplayabilirdik.
bütçemi belirtmemek benim hatamdı doğru, bütçem 4000 liraya yakın ancak alacağım şeyler kısıtlı, işlemci, ram, anakart ssd ve hdd için bu kadar, ekran kartında da belirtmeyi unuttuğum bir durum var, kuzenimden ikinci el alacağım onu da ucuza gelecek yani, eğer 2060 ile 1070ti arasındaki fark bu kadar herkes tarafından kabul edilmişse 2060 için de para biriktirmek için süreci uzatabilirim duruma göre...
Eğer bütçeniz yetiyorsa bu sistemi tavsiye ederim hem görünüş açısından daha hoş hemde RTX 2060 diğer kartlara göre daha yeni nesil bir kart ve de soğutması birçok ekran kartından daha iyi bütçeniz el verirse bunu öneririm depolama kısmını size bıraktım eğer onu da ekleyin derseniz xpg 256 gb 3500 mb okuma 1200 mb yazma değerli m2ssd de eklenebilir
bu sistem ile benim sistemimdeki anakart ve ramin farkı nedir?

Güvendiğin biri yani kuzeninden bildiğin bir kart alıyorsan RTX2060 a gerek yok yakın değerler alacaksın. 20 30 FPS adam öldürmez gereksiz paranı harcama derim.

PSU konusunda 600w 80+bronze minimum almanı öneririm. PSU kritik seviyelerde bırakmamak gerekir daha uzun ömürlü ve verimli olacaktır.

Haricinde gayet güzel sistem 2K veya 1080p 144hz monitörle mükemmel olacaktır.

Güvendiğin biri yani kuzeninden bildiğin bir kart alıyorsan RTX2060 a gerek yok yakın değerler alacaksın. 20 30 FPS adam öldürmez gereksiz paranı harcama derim.

PSU konusunda 600w 80+bronze minimum almanı öneririm. PSU kritik seviyelerde bırakmamak gerekir daha uzun ömürlü ve verimli olacaktır.

Haricinde gayet güzel sistem 2K veya 1080p 144hz monitörle mükemmel olacaktır.
psuu konusunda tavsiye için teşekkür ederim. bu arada imzanızdaki rami ripjaws olarak gördüm, bu aralar çok revaçta ama ikinci el de çok satılıyor yani genel bir memnuniyetsizlik sezdim, siz memnun musunuz ripjawstan

bütçemi belirtmemek benim hatamdı doğru, bütçem 4000 liraya yakın ancak alacağım şeyler kısıtlı, işlemci, ram, anakart ssd ve hdd için bu kadar, ekran kartında da belirtmeyi unuttuğum bir durum var, kuzenimden ikinci el alacağım onu da ucuza gelecek yani, eğer 2060 ile 1070ti arasındaki fark bu kadar herkes tarafından kabul edilmişse 2060 için de para biriktirmek için süreci uzatabilirim duruma göre...

bu sistem ile benim sistemimdeki anakart ve ramin farkı nedir?
Arasında 100₺ fiyat farkı var benim size önerdiğim daha ucuz mosfetleri daha iyi soğutmaya yardımcı olur hatırladığım kadarıyla da anakartın 1-2 yerince yazılımdan ayarlayabileceğiniz rgb aydınlatmada mevcut gelelim ram konusuna yine tercih size kalmış ama bir kasanın görüntüsü de önemli ramlerin arasında ki fark benim size önerdiğim de yine anakart gibi yazılım üzerinden rgb aydınlatma mevcut tercih yine size kalmış

psuu konusunda tavsiye için teşekkür ederim. bu arada imzanızdaki rami ripjaws olarak gördüm, bu aralar çok revaçta ama ikinci el de çok satılıyor yani genel bir memnuniyetsizlik sezdim, siz memnun musunuz ripjawstan
Dostum bende bir sorun yaratmadı ilk 8 vardı ki oynadığım oyunların bazılarında takılmalar oluyordu. PUBG mesela 16 yı takıp 3000mhz kullanınca bir sorun ortada kalmadı. Yayın açıp PUBG oynuyorum takılma vs yok.

i3 8350K ile kullananda aynı benim gibi sorunu yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı