Ryzen 5 2600X ve GTX 1660 Ti sistem FPS düşme problemi

Atillalan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda oynadığım oyunların neredeyse tamamında anlık takılma sorunu oluşuyor bu sorun 20-30 FPS'in birden düşmesi şeklinde gerçekleşiyor.
Denediğim oyunlar Witcher 3, PUBG, Batman Arkham Knight, CS GO, Outlast 1 ve 2 bu oyunların tamamında Ultra ayarlarda ve en düşük ayarlarda da anlık takılma sorunu yaşıyorum. İşlemci sıcaklığı ve ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi genellikle aşmıyor, sistemi dün akşam formatladım ve güncel sürücüleri kurdum buna rağmen sorun devam ediyor, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG için tek kanal RAM sıkıntı çıkartıyor olabilir. Yine de kesin bir şey söylemek zor olur.

Anlık takılmalar ara ara mı oluyor?
Oyunların hepsi SSD'ye mi yüklü?

Reddit'te intelle ilgili de benzer bir problemle karşılaşmıştım. Yanlış hatılrmıyorsam Ram üzerinde duruyorlardı. Ram kaynaklı olabilir mi acaba.. ilk ramleri kontrol edin bence. Birde AM4 platformu çift kanal çok daha iyi çalışır. 8gb ram hem düşük hem tek kanal. tabi sorunun pek çok nedeni olabilir ama ben olsam ilk ram üstünde dururum. Ramleri kontrol eder çift kanal ram denerdim. İlla satın almanıza gerek yok çevrenizde aynı ramden bulabilirseniz çift slot bir deneyin bence aynı ram yoksa çift slot ram kullanann yakın biri varsa kendi raminizi söküp o ramleri alıp bir deneyin derim.

Son düzenleme:
PUBG için tek kanal RAM sıkıntı çıkartıyor olabilir. Yine de kesin bir şey söylemek zor olur.

Anlık takılmalar ara ara mı oluyor?
Oyunların hepsi SSD'ye mi yüklü?

Ara ara oluyor evet bu arada sistemimde HDD yok tüm oyunlar SSD'nin içinde.
Reddit'te intelle ilgili de benzer bir problemle karşılaşmıştım. Yanlış hatılrmıyorsam Ram üzerinde duruyorlardı. Ram kaynaklı olabilir mi acaba.. ilk ramleri kontrol edin bence. Birde AM4 platformu çift kanal çok daha iyi çalışır. 8gb ram hem düşük hem tek kanal. tabi sorunun pek çok nedeni olabilir ama ben olsam ilk ram üstünde dururum. Ramleri kontrol eder çift kanal ram denerdim. İlla satın almanıza gerek yok çevrenizde aynı ramden bulabilirseniz çift slot bir deneyin bence aynı ram yoksa çift slot ram kullanann yakın biri varsa kendi raminizi söküp o ramleri alıp bir deneyin derim.

Tek kanal bir 8 GB RAM düşük ayarlar için yeterli gelmesi gerekmez mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen'de çift kanal RAM gözardı edilmeyecek kadar önemli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen'de çift kanal RAM gözardı edilmeyecek kadar önemli.

Elbette önemli olabilir ancak tek kanal bir 8 GB en düşük ayarlarda nasıl olurda takılma ve ani FPS düşüşü yapar işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına baktığımda 70 dereceyi geçmiyor sorunun artık SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Elbette önemli olabilir ancak tek kanal bir 8 GB en düşük ayarlarda nasıl olurda takılma ve ani FPS düşüşü yapar işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına baktığımda 70 dereceyi geçmiyor sorunun artık SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

SSD'ye gene bakın. Ama bence SSD'den önce (İlla ki satın olmak zorunda değilsiniz) çevrenizde varsa ödünç alıp çift kanal RAM deneyin derim. SSD ikinci aşama olsun. Çünkü sorun SSD değilse, SSD temin et sistem+oyun kur uğraş sonuçta sorun SSD değilse gereksiz bir meşakat olur.

Profosyonel müdehale (teknik servis) son çözüm yolu olacaksa bundan önceki durumlarda Denemeleriniz ve çözüm yollarınız basitten zora doğru olursa daha pratik olur bence.

SSD'ye gene bakın. Ama bence SSD'den önce (İlla ki satın olmak zorunda değilsiniz) çevrenizde varsa ödünç alıp çift kanal RAM deneyin derim. SSD ikinci aşama olsun. Çünkü sorun SSD değilse, SSD temin et sistem+oyun kur uğraş sonuçta sorun SSD değilse gereksiz bir meşakat olur.
Dediğinizi yapacağım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı