Ryzen 5 2600X ve RTX 2060 Sisteme Upgrade

Ahmet3535

Decapat
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sistemim var ve upgrade etmek istiyorum. Sizlerin tavsiyesine başvurmak istedim.

• Işlemci: AMD Ryzen 5 2600X
  • Ekran Kartı: MSI Gaming RTX 2060
  • Anakart: Asus TUF B450 Plus Gaming
  • RAM: Gskill TridentZ 16(2×8)3200 MHz
  • SSD: Samsung Evo 860 250 GB
  • Hard disk: Western Digital 1 TB 7200 RPM
  • Sıvı soğutma: Cooler Master ML240L RGB
  • Kasa: Thermaltake V200TG RGB Edition
  • PSU: Thermaltake Smart 700W 80 Plus RGB
  • Wi-Fi adaptör:TP-Link 300

Kasa daki fanlardan veya sıvı soğutmadan dolayı çok sesli çalışıyor. Yani komple upgrade için neler yapabilirim? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taş gibi sistemin var.
Sıvı soğutmayı mı değiştirmek istiyorsun?
Aşırı derecede sesli çalışıyor kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum fanları kontrol edemiyorum. Aklimda phanteks p400a var
Bir de 2 k monitör alıp oyunları 2kda oynamak istiyorum ekran kartım yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Aşırı derecede sesli çalışıyor kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum fanları kontrol edemiyorum. Aklimda phanteks p400a var
Bir de 2 k monitör alıp oyunları 2kda oynamak istiyorum ekran kartım yeterli olur mu?
Fanları anakartın fan portlarına takarak bios üzerinden kontrol edebilirsin yüzde kaç devirde çalışacaklarını filan sogutucu fanlarınıda bir çoklayıcı yardımı ile ki sogutucunun kutusunun içinden çıkması gerek tek fan portuna baglayıp yine bios üzerinden kaç dereceye göre dönme devir seviyelerini ayarlıyabilirsin çok sesli çalışıyorsa sistemin belkide fanları dirak molex ile psu ya bagladığından olabilirmi tam devirde dönüyorlardır.

Sistemin gayet yeterli, eğer fanlar çok fazla rahatsız ediyorsa bios üzerinden RPM'ini otomatik moda alırsanız sıcaklık artmadığı sürece fanlar %100'de çalışmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı