Ryzen 5 2600X ve RTX 2070 sistem toplama

Fatih Göktaş

Kilopat
Daha önce laptoptan başka PC kullanmadım. Oyuncu laptopum kırıldığı için masaüstü toplamaya karar verdim. Bu konuda acemiyim, yardımlarınızı bekliyorum. Vatan Bilgisayar'da parça fiyatları diğerlerine göre yüksek olsa da taksit yaparken faiz eklemeyen tek yer Vatan. O yüzden sistemi Vatan'dan toplamak istiyorum.
Aklımdaki sistem;

• İşlemci : Ryzen 2600x
  • Anakart: MSI B450M Pro M2 3466 MHz (OC)
  • Ekran kartı: RTX 2070 8 GB Armor (OC)
  • RAM: 16 GB Gskill (8x8) 3200 MHz
  • Kasa : 700w80+ *öneri bekliyorum
  • Sıvı Soğutma : *öneri bekliyorum
  • HD: 1 TB
  • SSD:128 GB
  • Monitör: 144 Hz 1 ms 1080p öneri*

Vatan'ın sitesinde bazı parçalar internetten satılmadığından güncel fiyatlarını yazamıyorum. Parçaların listesini oluşturup mağazaya götüreceğim ve onlar temin edeceklerini söylediler. Montajı da onlar yapacak. Bu parçalar yaklaşık olarak 10 bin TL civarı tutuyor. İlk masaüstü deneyimim olacağı için önerilerinizi bekliyorum.

Not:
–En az 650 W PSU gerektiği söylendi.
–Oyun oynarken arka planda Youtube'dan şarkı ve internette gezinme yapıyorum bu yüzden Ryzen'i seçtim, Intel'i seçsem dahamı iyi olur?
–Fiyat uygun olsun diye 650W veya 700W PSU'lu kasa önerisi bekliyorum. Ayrı ayrı alınca biraz tuzlu oluyor gibi geldi bana. Yine de fikirlere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce laptoptan başka PC kullanmadım. Oyuncu laptopum kırıldığı için masaüstü toplamaya karar verdim. Bu konuda acemiyim, yardımlarınızı bekliyorum. Vatan Bilgisayar'da parça fiyatları diğerlerine göre yüksek olsa da taksit yaparken faiz eklemeyen tek yer Vatan. O yüzden sistemi Vatan'dan toplamak istiyorum.
Aklımdaki sistem;

• İşlemci : Ryzen 2600x
  • Anakart: MSI B450M Pro M2 3466 MHz (OC)
  • Ekran kartı: RTX 2070 8 GB Armor (OC)
  • RAM: 16 GB Gskill (8x8) 3200 MHz
  • Kasa : 700w80+ *öneri bekliyorum
  • Sıvı Soğutma : *öneri bekliyorum
  • HD: 1 TB
  • SSD:128 GB
  • Monitör: 144 Hz 1 ms 1080p öneri*

Vatan'ın sitesinde bazı parçalar internetten satılmadığından güncel fiyatlarını yazamıyorum. Parçaların listesini oluşturup mağazaya götüreceğim ve onlar temin edeceklerini söylediler. Montajı da onlar yapacak. Bu parçalar yaklaşık olarak 10 bin TL civarı tutuyor. İlk masaüstü deneyimim olacağı için önerilerinizi bekliyorum.

Not:
–En az 650 W PSU gerektiği söylendi.
–Oyun oynarken arka planda Youtube'dan şarkı ve internette gezinme yapıyorum bu yüzden Ryzen'i seçtim, Intel'i seçsem dahamı iyi olur?
–Fiyat uygun olsun diye 650W veya 700W PSU'lu kasa önerisi bekliyorum. Ayrı ayrı alınca biraz tuzlu oluyor gibi geldi bana. Yine de fikirlere açığım.
2K bir monitör tercih ederseniz iyi olur yoksa darboğaz yaşarsınız bu sistemle. Ya da işlemcinizi 9600k ile değiştirin aksi takdirde darboğaz kaçınılmaz.

Yorumunuz için teşekkürler.şuanda 2 k monitör alacak bütcem yok ne yazıkki bu sistemle 1080p ultra ayarlarda 60 + fps alamazmıyım ? 2600X ile 8600k karşılaştırınca 10 fps fark gözüküyor.Sizin dediğiniz şekilde intel alsam anakart vs değişmem gerekecek bu yüzden uygun fiyatlı olsun diye ryzen seçtim.Bahsettiğiniz darboğaz nekadar olur ? FHD Ultrada kasma olmazsa sorun olmaz benim için FPS delisi değilim ama uzun süre kullanacağım için 2070 tercih ettim.

Yorumunuz için teşekkürler.şuanda 2 k monitör alacak bütcem yok ne yazıkki bu sistemle 1080p ultra ayarlarda 60 + fps alamazmıyım ? 2600X ile 8600k karşılaştırınca 10 fps fark gözüküyor.Sizin dediğiniz şekilde intel alsam anakart vs değişmem gerekecek bu yüzden uygun fiyatlı olsun diye ryzen seçtim.Bahsettiğiniz darboğaz nekadar olur ? FHD Ultrada kasma olmazsa sorun olmaz benim için FPS delisi değilim ama uzun süre kullanacağım için 2070 tercih ettim.
Bu konuyu incelerseniz neden böyle bir şey dediğimi anlarsınız umarım.

1080P 144 Hz monitör alıp rahatlıkla kullanırsınız. Darboğaz dedikleri şey ekran kartının tam performansta çalışamaması durumu. Ki zaten kartın %99 çalışması gerekmiyor. Gerek yok yani 2K'ya.
değerli yorumunuz için teşekkürler.Yukardaki arkadaş heralde kağıt üzerindeki FPS droptan bahsetmiş siz toplamış ve test etmişsinizdir.Bf 1 veya PUBG oynarken ultrada FPS drop , donma veya takılmalar olmuyorsa içim rahatlayacak.

Sıvı soğutmaya ihtiyaç yok bu sistem için. 700W olarak FSP Hydro alın. 650W SilverStone Essential yanına hava akışı güzel olan Dark kasalar tercih edebilirsin ama Vatan'da yok maalesef. Vatan'dan Cooler Master V3 alabilirsin uygun fiyatlı. Kasa olarak Master Box MB511'e bütçe yetiyorsa onu alabilirsin.

Ben kullandım oynadım. FPS drop vs. yaşamadım. 1080P'de deyim yerindeyse yağ gibi bir oyun deneyimi sizi bekliyor.
Sıvı soğutmaya ihtiyaç yok bu sistem için. 700W olarak FSP Hydro alın. 650W SilverStone Essential yanına hava akışı güzel olan Dark kasalar tercih edebilirsin ama Vatan'da yok maalesef. Vatan'dan Cooler Master V3 alabilirsin uygun fiyatlı. Kasa olarak Master Box MB511'e bütçe yetiyorsa onu alabilirsin.
Dark kasa incelemesini yapacağım. Biraz bekleyebilirseniz. Yarın ya da sonraki gün yüklemiş olurum bir aksilik olmazsa. Ve evet sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok ilk etapta. Bütçe artarsa alırsınız. @199688 +1

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı