Ryzen 5 2600X ve Ryzen 5 2600 farkı

Tuna Skyline

Centipat
Öncelikle merhaba.

Sistemimi güncellemek amaçlı yeni bir işlemciye geçeceğim. Ama bu işlemciler arasında bir fark gördüm çekirdek farkı olaya pek hakim değilim o yüzden size danışmak istedim. Farkları nelerdir, hangisi daha performanslıdır acaba?

Öncelikle merhaba.

Sistemimi güncellemek amaçlı yeni bir işlemciye geçeceğim. Ama bu işlemciler arasında bir fark gördüm çekirdek farkı olaya pek hakim değilim o yüzden size danışmak istedim. Farkları nelerdir, hangisi daha performanslıdır acaba?
Sisteminizi upgrade edecekseniz Ryzen 5 1600AF almanız daha uygundur. Bu ikisi arasında da pek bi performans farkı yok 2600x çoklu çekirdek performansında 2600 bi tık daha iyi sadece. Ama 1600AF hem ucuz hem de performans olarak 2600x'le eşdeğer sayılabilir.

2600 ile 2600X ile arasındaki temel fark birinin 65 diğerininkininde 95 WATT TDP değerinin olmasıdır.
X olanlar daha iyi OC olur düz mantığından artık ayrılmamız gerekiyor. Ryzen serisi tüm işlemciler kilitsiz gelmektedir.
Lakin X serisi daha yüksek voltaj değerlerine daha dayanıklıdır ve ısınma değerleri arasında da bariz farklar vardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı