Ryzen 5 2600X vs. Core i5-8400

Sırf oyun performansı yüzünden intel işlemci almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla rahat 3-4 yıl gider. Zaten 2 yıl sonra gene uprage yaparım. Amd ryzen uzun vadede iyi deniyor. Fakat neden uzun vadede düşük performans alayım. Ben sanmıyorum 5 veya 10 sene aynı işlemci kullanacağımı teknolojinin işi belli olmuyor. İ5 8400 işlemci kullanımı yüzünden shutter olacağı söyleniyor. Fakat işlemci kullanımım %100 olduğu durumlarda bile oyunları sorunsuz oynatıyor. Şuan i5 8400 Amd r5 2600x den daha uygun fiyattan satılıyor. Özellikle 144hz monitör için intel daha mantıklı anladığım kadarıyla. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hz değerinden ziyade ekran çözünürlüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. 1080P için İntel iyi bir tercih. Ben o yüzden İntel aldım. Eğer 1080P üstü bir sistem toplasaydım tercihim Ryzen işlemcilerden yana olurdu.

Screenshot_6.png
Screenshot_5.png

Teşekkür ederim söyleyeceklerim bu kadar. İyi günlerde kullanın.. PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End

Sırf oyun performansı yüzünden intel işlemci almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla rahat 3-4 yıl gider. Zaten 2 yıl sonra gene uprage yaparım. Amd ryzen uzun vadede iyi deniyor. Fakat neden uzun vadede düşük performans alayım. Ben sanmıyorum 5 veya 10 sene aynı işlemci kullanacağımı teknolojinin işi belli olmuyor. İ5 8400 işlemci kullanımı yüzünden shutter olacağı söyleniyor. Fakat işlemci kullanımım %100 olduğu durumlarda bile oyunları sorunsuz oynatıyor. Şuan i5 8400 Amd r5 2600x den daha uygun fiyattan satılıyor. Özellikle 144hz monitör için intel daha mantıklı anladığım kadarıyla. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Anlam veremedim. İşlemcinin az yorulması az ısınacağı ve az yıpranacağı anlamına gelmektedir. İntel uzun vadede değil kısa vade için de tercih edilecek bir işlemci değil. Tabi zenginseniz kısa vadede sürekli upgrade edeceğim diyorsanız siz bilirsiniz.

Anlam veremedim. İşlemcinin az yorulması az ısınacağı ve az yıpranacağı anlamına gelmektedir. İntel uzun vadede değil kısa vade için de tercih edilecek bir işlemci değil. Tabi zenginseniz kısa vadede sürekli upgrade edeceğim diyorsanız siz bilirsiniz.
Yorumunuzdaki tam mantığı anlamadım. Fakat anladığım kadarıyla size cevap vereyim. i5 8400 işlemci kullanımı sabit %90 çalışmasa devam etse bile ısınma konusunda daha iyi sonuç verir. R5 2600x %90 yüke 2dk dursa sıcaklık 70-80 derecelere hemen tavan yapar. Daha önce kullandığım için söylüyorum. Kısa vade uzun vade cümlesine gelince herkez hemen karar veriyor. i5 8400 rahat bi şekilde 3-4 yıl sıkıntısız şekilde oyunları oynatır. GTX 1080 ile işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz ve shutter yaşamadım. Ekran kartı kullanımım %98-99 arasındaydı. Yani ekran kartının tam verimini alabiyorum. Amd ryzen kullandığım zamanda aynı ekran kartı ile %78-86 civarında kullanım görüyordum. Bu durumda fps cidden çok etkiliyor. Bol çekirdeğin güçlü olmadıktan sonra pek faydası yok. İşlemci kullanımı rahat fakat verdiği performans geri kalıyor. Ben sırf işlemci kullanımı düşük olacak diye niye düşük fps alayım. 3-4 yıl sonra zaten büssürü yeni model çıkar. Amd ben dahil bir çok kullanıcıyı fazla çekirdek var diye alınmasına sebep oldu. Fakat dediğim gibi herşey çekirdek fazlalığı değil. İşlemcide önemli olan noktalar tek çekirdek performansı oyunlardaki yazılım desteği ve diğer önemli nokta IPC değerlerinin düşük olması önemli olan faktörlerden. Amd ryzen neden ram performansı bu kadar önemli çünkü işlemcilerin IPC değerlerinin gecikme süresi yüksek olmasından kaynaklanıyor. İşlemcide IPC gecikme değerinin düşük olması oyuna fps bakımından cidden avantaj sağlıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı