Ryzen 5 2600X Windows açılmıyor

DevLisH55

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 2600X.
Gigabyte B450 S2H anakart.
Corsair 2400 MHz 8x2 siyah LPX RAM.
Samsung 850 EVO 500 GB SSD.
Xigmatek 700W 80 Plus Power Supply kullanıyorum.
PUBG Mobile oynarken PC aniden kapandı. Fanlar çalışıyor ekranda görüntü yok. Power'i açtım kapattım, BIOS'u resetledim.
Görüntü geldi. Fakat Windows onarıma girmeye çalıştığı an PC kapanıyor ekran kartı fanı dönüyor işlemci fanı duruyor.
Format atmaya çalıştım format ekranına gelmeden ekran siyah oluyor ekran kartı fanı dönüyor işlemci fanı duruyor.
Harddiskten şüphe ettim başka harddisk denedim yine aynı şekilde sonuçla karşılaştım.
Başka Power Supply denedim sonuç yine aynı.
Başka ekran kartı denedim sonuç yine aynı.
Yaşadığım olay şuna benziyor overclock yaparken işlemciye voltajı az verirsiniz Windows açılmadan kapatır.
Anakart, işlemci, RAM bunlardan hangisi bu Ryzen de problem yaratır.
Ryzen 5 2600X işlemcinin bozulması gibi bir durumu olabilir mi?
1 senedir çalışan sistem bugün sustu.
BIOS güncellemelerinin hepsini denedim en son çıkan versiyondan 3 alt versiyona kadar tek tek.
Tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri teker teker deneyin.
Vatan Bilgisayar a gittim elimdeki parçaları bir poşet e koyup. Anakarttan şüphe esiyordum denedik yüksek model bir anakart ile yine aynı problemi verdi . RAM denedik yine aynı problem. Yeni bir işlemci aldım çalıştı.
Bilgisayarı ilk topladığım zamanda bilgisayar 30 saniye sonra bios ekranı geliyordu ramleri tanırken zorlanıyor diye düşünüyordum. Pubg mobile oynarken aniden kapandı ve bir daha açılmadı windows.
Işin garip tarafı bios açılıyor bios yazılıyor. Windows açılmıyor , boot edilmiyor.
Ilk defa amd de işlemci arızasına rastgeldim.
Islemciyi destech bilişim'e kargo yapmıştım garanti için. Iade ve değişim raporu cıktı ,işlemci kesinlikle arızalı. İşlemci bize geri kargo yapılıyormuş amd ye gönderilecek ben aldığım firmadan hepsi burada dan iade ve değişim talebinde bulunacağım.
Kaç gün sürer onuda Allah bilir değişim süresi ...
Başına aynı sıkıntı gelen varsa aynı adımları takip edebilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…