Ryzen 5 3400G için kule tipi soğutucu almak gerekir mi?

f3turan

Hectopat
Yer
Street Ball
Daha fazla  
Sistemimi henüz toplayamadım. Daha sadece güç kaynağı, kasa ve RAM'in bir tanesi elimde. Parçaları tek tek aldığım için birazcık zorlanıyorum. Burada merak ettiğim bir kısım oldu. 3400G gibi bir işlemci için kule tipi soğutucu almak gerekli mi? Yoksa stok soğutucu yeterli olur mu? Çünkü o kadar masraf üzerine bir de soğutucuya para vermemi ailemin pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum.

Bir de bir sorum daha olacak. Uzun bir süre ekran kartsız kullanmayı düşünüyorum. OC yapmam gerekir mi? CS:GO, GTA V, Valorant, Rocket League tarzı oyunlar oynayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o işlemci GTA V gibi bir oyunda 60 FPS değerini gösterir lakin ayar kısmak gerekir ayar arttırıp çözünürlük düşürmek de bir seçenek.
Çok ağır bir işlemci değil kule tipi bir soğutucu çok lazım değil.
Ama şu tarz bir soğutucu alınabilir.

Dostum o işlemci GTA V gibi bir oyunda 60 FPS değerini gösterir lakin ayar kısmak gerekir ayar arttırıp çözünürlük düşürmek de bir seçenek.
Çok ağır bir işlemci değil kule tipi bir soğutucu çok lazım değil.
Ama şu tarz bir soğutucu alınabilir.

Stok fandan çok bir farkı var mı?

Çok lazım değil ama bunu öneririm:

Sıcaklık çok farklı olmasın ama AMD stok soğucusunu da kullanmak istemiyorum derseniz bu olabilir, stok soğutucu ile neredeyse performansları aynı:

Not: Stok fandan daha sessiz bir fan, onun haricinde stok fan ile neredeyse aynı değerleri alıyor insanlar bu soğutucu ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı