Ryzen 5 3400G sisteme CS2 için yükseltme önerisi

KeremYlmz_51

Hectopat
Daha fazla  
R5 3400G.
RX6400.
16 GB RAM 3200MHz.
A320MH anakart.

144 Hz monitörüm var CS2 de maksimum 100 FPS alıyorum.
240Hz monitör alacağım fakat FPS'den kaynaklı olarak ilk başta bilgisayarımı yükseltmem lazım.
Neleri yükseltirsem istediğim değerlere ulaşırım?

Cs gibi oyunlar daha çok işlemciyi harcar işlemciyi yükseltebilirsiniz. Ram ve ekran kartınız zaten iyi derecede

AMD Ryzen 5 5600, 5 5600G.
Ayni sekil 7 serisinde de.
Intel'de ise 12700H olabilir.

5600G almanın mantığı yok zaten ekran kartı var arkadaşın. Ryzen 7 serisi AM4 soket için gereksiz pahalı gerek yok. Aynı şekilde soket değiştirmesine de gerek yok. 5600 en iyi seçenek.

Hocam 5600X alırım 4K gibi bir fiyatı var
RX 6400 4 GB ile kombinasyon olduğunda 240FPS alır mıyım
Ben ekran kartımın kötü olduğunu düşünüyordum.

Ekran kartınız kötü evet değiştirmeniz güzel olur ancak CS2 için öncelik işlemci. Ayrıca 5600 ile 5600X arasında stock halde bir fark yok bu yüzden boşuna para vermenize gerek yok. Anakartınız overclock kilidi kapalı olduğu için sadece fazladan para vermiş olursunuz. Onun yerine 5600+kule tipi soğutucu alın. Ekran kartı yükseltmek isterseniz bütçe belirtebilirsiniz.

Ekran kartınız kötü evet değiştirmeniz güzel olur ancak CS2 için öncelik işlemci. Ayrıca 5600 ile 5600X arasında stock halde bir fark yok bu yüzden boşuna para vermenize gerek yok. Anakartınız overclock kilidi kapalı olduğu için sadece fazladan para vermiş olursunuz. Onun yerine 5600+kule tipi soğutucu alın. Ekran kartı yükseltmek isterseniz bütçe belirtebilirsiniz.

Hocam eğer ki istediğim FPS'i alacaksam boşuna para vermek istemem daha monitöre de para vereceğim için o parayı monitöre veririm. Eğer illaki almam gerekirse maksimum 10k verebilirim.

Bence önce 5600 alın sizi tatmin etmezse ekran kartını da güncelleriz. Sadece CS2 oynuyorsanız gerek yok pek fazla. 2.el düşünürseniz RX 6700 XT alırsınız tüm oyunları yüksek-Ultra ayarlarda uzun süre götürür. Ekran kartı yükseltsek de CS2'de büyük bir FPS artışı sağlamaz. İşlemci şart olduğu için önce işlemciyle denemeniz daha mantıklı gibi. Hikayeli oyunlarda oynuyorsanız 6700XT rahatlıkla size yetecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı