Ryzen 5 3500U Ubuntu için driver bulma

OguzSFPY

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Yeni Ubuntu kullanmaya başladım. Steam'deki oyunlarımın hepsi düşük performans gösteriyor. Sanırım AMD driverlarını kurmam lazım fakat sitesinde bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Not: Ekran kartı Radeon 540X. Bilgisayar Acer Aspire A315-42G.

Aynı cihazı kullanıyorum fakat çok oyun oynamadığından bir performans sorunuyla karşıkaşmadım. Oyunların başlatma seçeneklerine DRI_PRIME=1 seçeneğini ekleyip dener misiniz?

Ayrıca, önce glxgears (şimdiki adı mesa-utils de olabilir emin değilim) paketini yükleyip, glxinfo | grep OpenGL ve DRI_PRIME=1 glxinfo | grep OpenGL çıktılarını da atar mısınız?

Ubuntu'nun AMD sürücüsünü bulamaması mümkün değil çünkü sürücüler Linux'un kendi çekirdeğine entegre şekilde geliyor. Ayarlarda hakkında kısmında hangi ekran kartı gözüküyor?
Harici ekran kartım gösteriyor fakat oyunlardaki performans sanki Vega'yı kullanıyor gibi geldi.
Aynı cihazı kullanıyorum fakat çok oyun oynamadığından bir performans sorunuyla karşıkaşmadım. Oyunların başlatma seçeneklerine DRI_PRIME=1 seçeneğini ekleyip dener misiniz?

Ayrıca, önce glxgears (şimdiki adı mesa-utils de olabilir emin değilim) paketini yükleyip, glxinfo | grep OpenGL ve DRI_PRIME=1 glxinfo | grep OpenGL çıktılarını da atar mısınız?
Bahsettiğiniz paketi bulamadım hocam. Dediğiniz yöntemi deneyip geri bildirim vereceğim.

Dosya Ekleri

• 1607100799771.png
    1607100799771.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 70
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı