rexiss
Hectopat
- Katılım
- 12 Eylül 2019
- Mesajlar
- 297
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
R3 3200G + 590 söylemiştim yaklaşık 1.5 yıl önce. 590 bozuk geldi ve darboğaz olabileceğini öğrendim. R3 3200G ile 1.5 yıldır can çekişiyorum.Neyden yükselttiniz?
Teşekkür ederim, sağolun.Gayet iyi yapmışsınız. R5 3500X tek çekirdek olarak gayet kuvvetli bir işlemcidir. Amacınız oyun ise sizi asla pişman etmez.
Teşekkür ederim sağolun; 2070'e kadar beslediğine göre maalesef 1.5 yıl sonra tekrar sistemin işlemcisini yenilemem gerekecek. Neyse umuyorum ki o zaman fiyatlar ucuzlar, ben de zaten fiyatlar artacak diye aldım.Sadece oyun oynuyorsan yayıncılıkla falan işin yoksa 2070'e kadar besleyebilen güzel bir işlemcidir. Pişmanlık falan değildir.
Anladım hocam, eğer ilerde 3500x alacaksanız almayın derim. Bence 3600 veya 3600x alın. Hem ilerde ekran kartı değişmek isterseniz 3600(x) sizi üzmez.Hocam ne güzel işte. Ben de sistem aldım ve 3500 yerine 2600 koydum diye çok pişman oldum. Keşke 3500 koysaydım.
Anladım, teşekkür ederim.Pişmanlık değil, elinizde anakart varmış. O bütçe aralığında pek alternatif yok zaten. Sadece sıfır olarak toplayacaklara 3500X yerine 10400F öneriyoruz, aynı fiyata daha güçlü bir ürün olduğu için.
Haklısınız; benimde o aklımı karıştırdı.Adam bedavaya 3600 bulsa alma 10400F al diyecekler utanmasalar.
Gayet tatmin eder performansı. Güzel bir işlemci.
Sağolun hocam ama üzülmeye değmez. İlerde ben de sistemi yükseltirken işlemciyi ve anakartı yenilemek zorunda kalacağım siz de. Sağolun tekrardan.Kesinlikle kötü yapmamışsın. Hem render hem de oyun kısmında çok güçlü.
Şu an 2600X kullanıyorum 2 hafta daha bekleyip 3500X almadığıma çok pişmanım.
Oyun için aldım hocam; render yaparken beklemek beni üzmez.3500X sevilmeme sebebi 12 sanal çekirdeğin bulunmaması. Bu da 3600'dan fark olarak yayın yapılamsı, render yapılması konusunda daha az performans alması demektir ama oyun olarak Full çekirdek performansı kullanılacağı için bir fark ettirmez. Ama güzel bir soğutucu ile Ryzen 5 3600 veya Ryzen 5 5600X'e geçmeni öneririm ama oyun için aldıysan sistemini kötü yaptın denebilecek bir şey yok.
Arkadaşlar sadece şuna üzüldüm; ekran kartını yenilerken hem anakartı, hem kasayı, hem işlemciyi ve muhtemelen PSU'yu yenilemek zorunda kalacağım. Amaan, neyse; bu sistem beni 2 yıl boyunca hiç üzmez diye umuyorum. İlerde yeni bilgisayar dizeriz sizinle.