Ryzen 5 3550H 1660 Ti laptop alınır mı?

İnternette fazla test bulunmadığı için gel buraya konu aç. Yarım yamalak bilgisi ile gelip birileri sana cahil desin. 3750h bile hafifte olsa darboğaz yapıyor bu ekran kartına, 3550h nasıl yapmasın? Ben buraya ne kadarlık bir darboğaz olacağını öğrenmek için konu açtım, neyse ki diğer arkadaşlar yanlışınızı düzeltmiş.

@Turquoise Blue Öncelikle o işlemci çok zayıf, özellikle Warzone ve Battlefield tarzı oyunlarda darboğazın kralı oluyor kaldı ki attığınız Warzone videosunun çoğu eğitim bölümü ikinci kısımda ise oyunda 20 kişi var ve bunlar BOT olmasına rağmen işlemci kullanımı hep %70-80 yer yer 90'a fırlıyor.
İ5 10300H bile yer yer tam anlamıyla yetersiz kalıyorken o işlemcinin 2021 yılı ve ilerisi için hiç şansı yok.
@omer_hatay Tam bütçen ne kadar? Bu ikiliyi almanı hiç önermem.

Darboğaz yapsın veya yapmasın ben bulduğum verileri paylaştım. Doğru olup olmamasını kullanan insanlar daha iyi bilir. 3750'ninde bu karta darboğaz yaptığını biliyorsan madem neden 3550 konusunda konu açıyorsun? Sonuçta ne olduğu beni ilgilendirmez ama ben senin uslübünün yanlışlığına takıldım. Verdiğin cevaba bak:

"Daha saçma bir şey duymadım, oyun konsolu mu bu? Maksimum satış yapabilmek için her şeyi yaparlar."

Bu şekilde bir cevap yerine bunun ticari bir hile olduğunu anlatabilirsin. Senin 3550 darboğazı konusunda bilgiye değil önce adaplı konuşmayı öğrenmeye ihtiyacın var. Cahillik kelimesini kullandın ne adabı dersen o kelime senin adaplı konuşmayı beceremediğin içindi.

6-7k arası bütçem var.
Buraya kavga etmeye değil bilgi almaya geldim. Her oyunda darboğaz yapmaz ama darboğaz yaptığı oyunları gördüm, ona istinaden ne kadar uzun ömürlü olur? Sorusunu sormak için konu açtım fakat siz kesin bir dil ile hiçbir araştırma yapmadan ve bilginiz olmadan buraya gelip darboğaz olsa üretici neden bir araya getirsin diye bir şey yazarsanız bende size bu şekilde karşılık veririm.
Kendinizce haklı olabilirsiniz ben mesajınızı gördüğüm anda "oyun konsolu mu bu?" Diye karşılık vermek istedim, burada amaç insanlara yanlış bilgi vermek değil insanlara yardım etmek. Buraya hiç araştırmadan konu açarak sizin lafınız ile o bilgisayarı satın alsaydım, onca çalışma, emek, biriktirdiğim para boşa gidecekti. Keşke yazdığınız şeylerin nerelere varabileceğini düşünerek yazsanız.

Son düzenleme:
@omer_hatay @Turquoise Blue HORT üstte bir arkadaş 10750H yer yer besleyemediğini falan o tarz bir şey söylemiş yanlış.RTX bile besliyor o işlemci Ryzen'lara gelirsek Ryzen 5 3550H besleyebiliyor mu bilmem ki bence besler ama r7 3750h besliyor sizin bahsettiğiniz darboğaz değil işlemci sıcaklığı ve GPU sıcaklığıyla alakalı bu işlemciler çok ısınır özellikler Intel'in 10.nesil ve sonrası ,ısınınca da frekans düşürürler benim size tavsiyem bu işlemci ve ekran kartı kombinasyonunda laptop almayı düşünüyorsanız sağlam bir kasa ve soğutması iyi bir kasa alın ve aldıktan sonra macunu kendiniz değiştirin macun kısmı çok önemli fabrikada ne kadar iyi macun sürüldüğü iddia edilse de hiç inanmıyorum arkadaşımın HP Ryzen 5 3550H +GTX 1650 sisteminde macun değiştirdiğim de 100 dercelerden 70 derecelere düşüş sağladık ve bahsettiğim frekans düşürme sorunu gitti .üstte de arkadaş fotoğraf atmış 1660ti için o bilgilerde büyük ihtimal doğrudur.

Madem hortlamış, alacak arkadaşlar fikir sahibi olsun. 1660 Ti ile 3750H %10 civarı bir darboğaz yapıyor. Ben satın almadım ama aşağıya linki bırakıyorum.

Yanlış bilgi. Yazımda dediğim gibi soğutma ve kasa içi hava akışı iyi olmalı ASUS TUF FX kasası soğutma açısından hatalı tasarıma sahip (internetten araştırabilrsiniz Reddit'te çok yankılanmıştı) ki onda bile darboğaz olmuyor bence ben HP de test etmiştim olmamıştı kullanan arkadaşta hala bir sıkıntı yaşamadı laptopları tek bir cihaz üzerindne kıyaslayamazsınız üsttede yazdığım gibi macun bile onu etkileyebilir burada ki linktende çoğu kişinin darboğaz yaşamadığını görebilrsiniz yaşayanlarda yüzdelere bakarak olduğunu söylüyor darboğaz yüzdeyle belli olmaz örneğin CS:GO işlemci odaklı bir oyun burada ekran kartının işlemciden daha az kullanılması normal. Kullananlara burada ki linktende bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…