Ryzen 5 3600 1.2v 4.2 GHz uygun mu?

JaggerVex

Hectopat
Merhabalar overclock konusunda çok bilgili değilim. Ryzen Master programından voltajı 1.2v yaptım ve MHz değerini de 4.2 yaptım. AIDA64 testinde 79 Ryzen Master'de 82 dereceleri gösteriyor bu değerler normal midir? Aşağıya da değerlerin olduğu fotoğrafı bırakıyorum. Çok anlamıyorum hangi değerin neyi ifade ettiğini. Voltaj konusunda düşüreyim mi yoksa yeterli mi?
Soğutucu olarak Dark Freezer X94 kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 149
1.2V'da stabil çalışması şaşırttı beni. Değerlere baktığım zaman o soğutucuya göre gayet iyi diyebilirim. Şöyle bir durum da var, bu testler kadar yoran bir oyun daha piyasada dahi yok. Sistemi ne odaklı kullanıyorsunuz? Cinebench testi yapar mısınız? 10 dakika yeterli olur.

1.2V'da stabil çalışması şaşırttı beni. Değerlere baktığım zaman o soğutucuya göre gayet iyi diyebilirim. Şöyle bir durum da var, bu testler kadar yoran bir oyun daha piyasada dahi yok. Sistemi ne odaklı kullanıyorsunuz? Cinebench testi yapar mısınız? 10 dakika yeterli olur.
Sistemi oyun odaklı kullanıyorum, genelde PUBG oynarım. Bu testlerden çok fazla anlamıyorum. Overclocklu bu şekilde durmalı mı? İşlemciyi elime almak istemem :)

Ayrıca @Shimada Sensei Prime95 testinin baya bir ağır olduğunu bir konuda yazmıştı bu testi sorunsuz geçerse bize hayırlı olsun demek düşer.
Sistemi oyun odaklı kullanıyorum genelde PUBG oynarım. Bu testlerden çok fazla anlamıyorum. Overclocklu bu şekilde durmalı mı işlemciyi elime almak istemem :)

Dostum bence OC yapma ileride sıvı soğutma aldığın zaman OC işlerine girişirsin. İşlemci ısındıkça performansı düşecektir.

Ben de 1.245V'da 4.2 GHz kullanıyorum, bana göre daha şanslısınız. Cinebench R20 testi yapın, testi başarılı bir şekilde tamamlarsa sorun yoktur. Bu arada Cinebench önermemin sebebi, AIDA64'de 20 dakika stabil kalabilen işlemcinin Cinebench R20'in ilk saniyelerinde çökmesi yüzündendir.

Ben de 1.245V'da 4.2 GHz kullanıyorum, bana göre daha şanslısınız. Cinebench R20 testi yapın, testi başarılı bir şekilde tamamlarsa sorun yoktur. Bu arada Cinebench önermemin sebebi, AIDA64'de 20 dakika stabil kalabilen işlemcinin Cinebench R20'in ilk saniyelerinde çökmesi yüzündendir.
İnternetten pek download yapmıyorum virüs vs. olaylarından dolayı. Bana güvelilir bir link verebilir misiniz? Cinebench'in nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. YouTube'dan videolarına bakıp fotoğraf atarım buraya.

Soğutucu kötüymüş. 1.2V'de 82 gösteriyorsa ilerisi gelmez sanırım. Prime95 ile dene, AIDA64'de sorun göstermeyen Prime95'de crash yiyebiliyor. Ayrıca şanslısınız, silicon lottery...
Yeni 2020'de üretilen Ryzen 5 3600 işlemcilerin neredeyse hepsi 1.20-1.25 arasında 4.2'yi çok rahat görebiliyorlar. Bana 2019'da üretilen geldi, yine de bu aralıklarda 4.2'de stabil kalmayı başarabildim. Şanslı mıyım şanslıyım, arkadaşın işlemcisi de 2019 üretim ise o benden de şanslı ama 2020 üretimdir diye tahmin ediyorum çünkü 1.20V'da 4.2 GHz'yi görebildiği için.
İnternetten pek download yapmıyorum virüs vs. olaylarından dolayı. Bana güvelilir bir link verebilir misiniz? Cinebench'in nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. YouTube'dan videolarına bakıp fotoğraf atarım buraya.
Microsoft Store'dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı