Ryzen 5 3600 1.2v 4.2 GHz uygun mu?

4.2 değerini 1.880V ile yakalıyorum Prime95 maximum testinden başarıyla geçiyor ama ilk açılışta bilgisayar saçmalıyor ve yeniden başlatana kadar aşırı ısınıyor kapatıp açınca düzeliyor. Neden olduğunu bir türlü çözemedim.

4.2 değerini 1.880V ile yakalıyorum Prime95 maximum testinden başarıyla geçiyor ama ilk açılışta bilgisayar saçmalıyor ve yeniden başlatana kadar aşırı ısınıyor kapatıp açınca düzeliyor. Neden olduğunu bir türlü çözemedim.
Çok fazla hatta abartı fazla bir voltaj, işlemciniz yanabilir. 1.45V'den fazlasını vermemenizi öneriyorlar.

4.2ghz 1.13v ile prime 95 testi yaptım stok soğutucu ile çok geçmeden 90 dereceyi görünce testi durdurdum. Muhtemelen soğutucu iyi olsa stabil olacaktı. Cinebench testinde bir sıkıntı olmadı maks 65 gördüm.

Herkese iyi günler 19 ay evvel topladığım sistemim ilk günden itibaren sürekli mavi ekran oyundan atma ara sıra kilitlenme sorunu yapıyordu bende garantisi bitmeden tüm parçaları servise yolladım ve işlemci değişimi gerçekleşti sorunun işlemcide olduğu ortaya yeni Ryzen 3600 ile oyunlarda vs de hiçbir sorun yaşamıyorum ama Auto ayarda bazen 1.45'e kadar voltaj verebiliyor bende voltaj düşürmek istedim ve biraz başarlı oldum denebilir 4.2 1.268 llc Auto cbs ve PBO kapalı cinench R20 de 3810 puan aldım R23 30 dakikalık stabilite testini defalarca geçtim AIDA 64 8 saatten fazla çalıştı sorunsuz oyunlarda da sorunsuz fakat Prime 95 de ne yaptımsa geçemedim 1.35'e kadar çıkardım 4.2 de bu sefer eror vermedi ama sıcaklık 90 dereceyi geçti bende kapattım ne yapmam gerek sizlerin yardımına ihtiyacım var ya da Prime 95'i önemsemesem bu şekilde kullansam sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• 5E8DDEB7-4D21-4788-B459-43EF8555D45D.jpeg
    5E8DDEB7-4D21-4788-B459-43EF8555D45D.jpeg
    132,6 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı