Ryzen 5 3600 4.3 GHz 1.24V Testleri

Oiji bir sorum daha olacak şimdi benim sistemimde Rampage'in 120mm.lik sıvı soğutması var fakat ben performansından memnun değilim ve bu sıvı soğutmamın içinden altta resmini yüklediğim bir ürün çıktı bu ürün işlemciyle sıvı soğutucuyu sabitlemek için kullanılıyordu o yüzden mecburen onu anakartımın arkasına taktım şimdi snowman t6 ultra yı alınca o braketi anakartımın arkasından sökmem gerekiyormu yoksa anakartın kutusundan çıkan orjinal dikdörtgen soğutucu tutucuyu geri mi takmalıyım?Onunda resmini yükledim anlayabilmen için.(dfsdfg22 yazan)..

Dosya Ekleri

• dgfdgrrgrh.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 55
  • dfsdfg22.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 45
Evet, T6 Ultra'yı montajlamak için anakartın kutusundan çıkan orijinal dikdörtgen parçayı tekrar ana kartın arkasına takman gerekiyor. Birde yine anakartın kutusunda iki adet fan ayağı olması lazım.(fotoğraftakiler) Onları da anakartın ön tarafına montajlamalısın. Vida olarak yine anakartın kutusunda 4 adet gümüş renkli vida var onları kullanabilirsin. T6 Ultra'nın mandallarını da anakartın önüne montajladığın bu iki fan ayağına geçireceksin. İşlem bu kadar.

Oiji evet o mandallar ve vidalar hala anakart kutumda mevcutlar,tamamdır.Gerçekten çok yardımcı oldun teşekkür ederim. Madem sizdede msı 5700 mech gp oc var şunu soruyum sizin kartta memory temperature sıcaklığı oyunlarda ultra ayarlardayken kaç derece oluyor furmark testinde 1080p 8xmsaa da kaç derece oluyor? Bende oyunlarda 88-89 furmark 8xmsaa açıkken 100,kapalıyken 94 oluyor acaba çok sıcak mı amd nin bazı makalelerinde bu memory temperature değerinin 110 dereceye kadar normal değer olduğu yazıyor ama merak ettim.

Bu model için normal sıcaklıklar. Biraz önce 5 dakika boyunca 1080p 8x msaa testi yaptım.
Ekran kartım maksimum 77 derece.
Memory maksimum 98 derece.
Hot spot da maksimum 89 derece olmuş.

Present 1080p testinde ise 7655 puan aldım.

OCCT 8 Shader zorluğu stres testinde ise
Ekran kartı sıcaklığı max 75 derece
Memory max 88 derece
Hot spot max 93 dereceleri gördüm

Bu arada Düşük Voltaj ayarında kullanıyorum ekran kartımı. Bu özellik hem sıcaklıkları düşürüyor hem de performansı arttırıyor. Denemeni tavsiye ederim birde testleri öyle yap bakalım.
Oyunlarda sıcaklıklara pek dikkat etmedim. Özellikle merak ettiğin bir oyun varsa bakayım tabi ben de de mevcutsa.

Düşük voltajda hiç denemedim herşey otomatikte şuanda bu düşük voltaj dediğin ayarı sen voltajın değerini kendin ayarlamıyorsun değilmi anladığım kadarıyla radeon ayarları>performans>ayarlanıyor kısmındaki düşük voltaj seçeneğinden bahsediyosun değilmi? Sıcaklığı 2-3 derece bile düşürse kardır.O ayarlarda birde Hız aşırtma GPU ve Hız aşırtma VRAM seçeneği var acaba onlar nasıl bir katkı sağlıyor?İşin aslı bu seçenekleri kartın yetmediği oyunlarda ilerki yıllarda denemeyi düşünüyordum çünkü karttan çok memnunum gerçekten oyunlarda yağ gibi akıyor ne bir donma,kasma,takılma hiçbişe yok ama düşük voltajda bi deneyeceğim.Ama önce şu snowman meselesini bir halledeyimde.

Konu dışı bir merak ettiğim mevzu da şu kart Cyberpunk 2077'yi kaldırmayacağına dair nette 1080ti minimum gibi bazı saçma olduğunu düşündüğüm yorumlar gördüm ki bence rx570 le bile rahat rahat en kötü medium ayarlada 60 fps ve üstü oynanır diye düşünüyorum.

Evet Radeon ayarlarındaki Düşük Voltaj seçeneğinden bahsediyorum. Ben oradaki tüm ayarları deneyip testler yapmıştım. En yüksek FPS'i Düşük Voltaj seçeneğinde aldım. Sonra bir baktım ki en düşük sıcaklık değerlerini de bu seçenekte alıyorum. O yüzden bir süredir bu ayarda kullanıyorum hem daha az ısınıyor hem daha yüksek FPSler alıyorum hem de düşük voltajdan dolayı kartın ömrü artacak.

Ayrıca Cyberpunk 2077 için yapılan o yorum doğru değil. RX 5700 ultra ayarlarda rahatlıkla kaldırabilir bu oyunu.

Voltaj düşük ise kapanma dışında ne sorun çıkarabilir aydınlatır mısınız?

Voltaj düşük ise kapanma dışında ne sorun çıkarabilir aydınlatır mısınız?
Voltaj düşük gelir ise sistem açılmaz veya açılırsa da zorlandığında kapanır veyahut bunların hiç biri olmasa bile işlemci çekirdek kapatır ki bu da performans kaybına yol açar.

Voltaj düşük gelir ise sistem açılmaz veya açılırsa da zorlandığında kapanır veyahut bunların hiç biri olmasa bile işlemci çekirdek kapatır ki bu da performans kaybına yol açar.
Ben 0.9V ile 3.6Ghz kullanıyorum Ryzen 5 3600’ü zararlı mıdır? Çökme olmuyor ama çekirdek kapanıp kapanmadığını nasıl anlarım?

Ben 0.9V ile 3.6Ghz kullanıyorum Ryzen 5 3600’ü zararlı mıdır? Çökme olmuyor ama çekirdek kapanıp kapanmadığını nasıl anlarım?
Çok düşük bir voltaj. Evet, muhtemelen çekirdek kapatıyordur. Hiç stres testi yaptın mı bu voltaj ile? işlemci frekansı kaçta?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…