Ryzen 5 3600 90 Derece

SwayerThorS

Hectopat
Bu işlemci ile ilgili bir sürü konu var biliyorum ancak bugün başka bir sorun yaşadım. İşlemcimi CB yi kapatıp 3.6 GHz'de kullanıyorum. Ryzen Master'ın stres testinde falan Max 73 derece falan gördüm stok soğutucuyla. Bugün Cinebench R20 inidirdim. Ve işlemcim 3.6 GHz'de 92 93 dereceyi gördü 1 dakika içinde hem de 3.6 GHz'de çok şaşırdım. Oyunlarda falan Max 70 gördüm neden böyle oldu? Kasam mesh yapılı ve havalandırması iyi egzoz fanıda var. Hwinfo ile ölçtüm sıcaklıkları.

Bu işlemci ile ilgili bir sürü konu var biliyorum ancak bugün başka bir sorun yaşadım. İşlemcimi CB yi kapatıp 3.6 GHz'de kullanıyorum. Ryzen Master'ın stres testinde falan Max 73 derece falan gördüm stok soğutucuyla. Bugün Cinebench R20 inidirdim. Ve işlemcim 3.6 GHz'de 92 93 dereceyi gördü 1 dakika içinde hem de 3.6 GHz'de çok şaşırdım. Oyunlarda falan Max 70 gördüm neden böyle oldu? Kasam mesh yapılı ve havalandırması iyi egzoz fanıda var. HWiNFO ile ölçtüm sıcaklıkları.

Bende de aynı işlemci var stok soğutucu ve stok termal macun kullanıyorum kasamın havalandırması iyi
4.025 GHz'de kullanıyorum 1.044 voltaj. Cbr20 testinde maksimum 68 derece gördüm.

Bu işlemci ile ilgili bir sürü konu var biliyorum ancak bugün başka bir sorun yaşadım. İşlemcimi CB yi kapatıp 3.6 GHz'de kullanıyorum. Ryzen Master'ın stres testinde falan Max 73 derece falan gördüm stok soğutucuyla. Bugün Cinebench R20 inidirdim. Ve işlemcim 3.6 GHz'de 92 93 dereceyi gördü 1 dakika içinde hem de 3.6 GHz'de çok şaşırdım. Oyunlarda falan Max 70 gördüm neden böyle oldu? Kasam mesh yapılı ve havalandırması iyi egzoz fanıda var. HWiNFO ile ölçtüm sıcaklıkları.

Ryzen 5 3600 işlemcisinin bazılarında sıkıntı olduğunu duymuştum. Sıkıntılı olan belki de size denk gelmiş olabilir.

AMD Ryzen 5 3600(X) kullanacaksanız ya kule tipi soğutucu ile kullanın ya da CPB kapalı stok fan ile kullanın. Gerçekten sıcaklık anlamında sorunlu bir işlemci Ryzen 5 3600.

Yanlış anlamayın ama neden bu tür testleri yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Normal olarak ısınmıyor oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor daha ne istiyorsunuz? Gerçekten merakımdan soruyorum tekrardan yanlış anlaşılmasın.

JAGGED SİSTEM TAHMİN.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı