Ryzen 5 3600 90 derece oluyor

Core Perf. Boost kapattığınızda sıcaklıklar hala aynı mı?

Eki Görüntüle 1301266
Evet hala aynı.
CPB kapat, 4.2GHz'e ayarla, voltajı manuel 1.3 ver. Yavaş yavaş voltaj düşür ve Prime95 Small FTTs testi yap. Hata alana kadar adımları tekrarla.
3600'e U.V şart. Ya U.V yapıcaksın ya da CPB kapatık stok GHz değerinde kullanıcaksın.
Deniyorum hocam.
Evet hala aynı.

Deniyorum hocam.
CPB kapat, 4.2GHz'e ayarla, voltajı manuel 1.3 ver. Yavaş yavaş voltaj düşür ve Prime95 Small FTTs testi yap. Hata alana kadar adımları tekrarla.
3600'e U.V şart. Ya U.V yapıcaksın ya da CPB kapatık stok GHz değerinde kullanıcaksın.
Dediğini yaptım. Maximum performans testinde 10-15 saniye içinde kapandı bilgisayar.

Son düzenleme:
Çok garip. Acaba soğutucunuz mu tam oturmadı ya da termal macunda mı bir sorun var ki? 4.2GHz 1.3V'da kapanmaması lazım.

Fanı kontrol ettim bir sorun yok. Macunu biraz az sürmüştüm ama macundan dolayı böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Çok garip. Acaba soğutucunuz mu tam oturmadı ya da termal macunda mı bir sorun var ki? 4.2GHz 1.3V'da kapanmaması lazım.

Şu an 3.8GHz 1.2v boşta 60 derece.

Son düzenleme:
Mahalle bilgisayarcısı, forumdaki herhangi bir adamdan fazlasını bilmiyordur emin ol.

Hocam ne yapayım peki ;D günlerdir çözüm arıyorum 2-3 tane konu açtım hiçbirinde çözüme ulaşamadım. Götürebileceğim iyi bir bilgisayarcıya götürmek kaldı sadece. İnanın yapmadığım şey kalmadı.
Mahalle bilgisayarcısı, forumdaki herhangi bir adamdan fazlasını bilmiyordur emin ol.

Bu işlemciyi almadan önce R3 2200G kullanıyordum. Sonrasında 2. el R5 2600 aldım. Kargo esnasında pimlerinden birkaçı yamulmuştu, satıcıyla bir ton uğraştım sonunda iade ettim. Ardından sıfır R5 3600 aldım. Yine sorun çıktı. 16 GB RAM'i 8 GB olarak görüyordu ve 2133MHz'e sabitliyordu. Ardından anakart aldım ve şimdi de bu sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı