Ryzen 5 3600 90 dereceyi görüyor

Gary Coleman

Hectopat
Sistemimi değiştirdim fakat işlemci Mafia Definitive Edition oynarken ve GTA 4 oynarken 90 derecelere çıkıyor. MSI Afterburner'da sol üstte çıkan istatistikleri açtım. CPU1 90'ları görüyor. İşlemciye bir zararı var mıdır? Bir şey olmuş mudur? Hiç kapanma gibi bir şey de olmadı şu ana kadar. Ne yapabilirim?

Bir şey daha sormak istiyorum monitör 60 Hz ama oyunda 60 FPS ve 100 FPS alırken farklı görünüyor.

Masaüstü mü?

Laptop ise normal fakat masaüstü ise anormal. Kapanma yamaması da normal. İşlemci 100 dereceleri görmediği sürece kendini kapatmaz. Ama zararı olmaz denemez tabi. Termal macununuzu güncelleyin. Güncel ise işlemci soğutucunuzu kontrol edin veya yenileyin.

100 fps olayı da psikolojik.

İyi günler.

Son düzenleme:
Sistemimi değiştirdim fakat işlemci Mafia Definitive Edition oynarken ve GTA 4 oynarken 90 derecelere çıkıyor. MSI Afterburner'da sol üstte çıkan istatistikleri açtım. CPU1 90'ları görüyor. İşlemciye bir zararı var mıdır? Bir şey olmuş mudur? Hiç kapanma gibi bir şey de olmadı şu ana kadar. Ne yapabilirim?

Bir şey daha sormak istiyorum monitör 60 Hz ama oyunda 60 FPS ve 100 FPS alırken farklı görünüyor.
Zararı var. Şimdi zarar gördü anlamına gelmiyor ama bu şekilde kullanırsanız zararı olacak.
Termal macun veya fan da bir sıkıntı var. Dandirik veya sahte macun kullandıysanız olabilir, fan'ı düzgün takmadıysanızda olabilir.

Monitör konusu ise: 60 Hz olduğu için ekran 60 FPS olarak gösteriyor ama Mouse/Klavye ve oyunun kendisi 100 FPS olarak çalışıyor ve daha akıcı hissettirir. Ekran 60 FPS olsa bile gecikme süresi 4 ms/milisaniye filandır. 60 FPS'te bu 15 ms filan ama 100 FPS'te bu 7 ms filan. Her ne kadar ekran 60 FPS göstersede ms olarak 100FPS'in getirdiği 7 ms şeklinde gösterir ve gene akıcı hissettirir.

Hocam zararı vardır tabii ki de termal macun yenilediniz mi?

Evet yeni sürüldü.

Masaüstü mü?

Laptop ise normal fakat masaüstü ise anormal. Kapanma yamaması da normal. İşlemci 100 dereceleri görmediği sürece kendini kapatmaz. Ama zararı olmaz denemez tabii. Termal macununuzu güncelleyin. Güncel ise işlemci soğutucunuzu kontrol edin veya yenileyin.

100 FPS olayı da psikolojik.

İyi günler.

Masaüstü.

İşlemci sağlığını kontrol edebileceğim bir uygulama var mı?

Modern CPU'lar zaten sıcaklığa bağlı kendini yavaşlatır, daha fazla yavaşlatamıyor ise kendini kapatır. CPU'ya voltajlar normal olduğu sürece zarar vermek düşünülen kadar kolay değil.

Yüksek sıcaklıklara gelirsek, soğutucunun montajı hatalı olabilir, eski bir termal macun kullanıldıysa tüpünde ömrünü doldurmuş olabilir.

Soğutucu yetersiz kalıyor ise yeni soğutucu öneririm.

(En alttaki Peerless Assassin sistem için fazla olacaktır fakat ilerde sistem yükseltilirse yeni işlemciyi de rahatlıkla soğutacaktır.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı