Ryzen 5 3600 alınır mı?

Arkadaşlar ilk önce iyi günler benim sorularım şunlardır:
Ryzen 5 3600 stock soğutusuyla ısınıyor mu?
Ryzen 5 3600'de 12 thread olduğu için Ryzen 5 3500X yerine tercih edeyim mi? ( Oyun ve gelecek için )
Oyun ve gelecek için daha iyi bir seçim olacaktır. OC yapmazsanız stok soğutucu işinizi görecektir.
Stok soğutucusu yetersiz kalıyor.
Normal kullanim için yeterli bence.

Stok soğutucu ile ısınma sorunu yaşayan çok ama F/P soğutucuları ile sorunu rahatça çözersiniz. Zaten bu bütçede hangi işlemciyi alsanız soğutucu almanız gerekecek (9400F dahil).

R5 3500X ile arasındaki fiyat farkı az, R5 3600 almak daha mantıklı.

Merhaba. Ryzen5 3600 stok soğutucuyla ısınıyor diyebilirim. Core Boostu kapatıp çok yüklenmeyecekseniz ve kasanızın soğutması iyiyse ısınmaz ama tam verim de alamamış olursunuz. Ryzen5 3600 6 core 12 thread iken 3500X 6 core 6 thread. Çoklu çekirdek performansı 3600'ün daha iyi durumda. Yani Ryzen5 3600'ü iyi bir soğutucuyla birlikte almanız bence en iyi seçenek olacaktır.

3600 kullanıyorum çok memnunum. ASUS Utility üzerinden çarpan hızını sabitleyip fan hızını da kontrol edince boşta 35-40 derece oyunda ise Max 50-55 dereceyi görüyorum stok fan ile. Testlerde ise i5 9600'ü bile geride bırakıyor.

Dosya Ekleri

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    160,6 KB · Görüntüleme: 57
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı