Ryzen 5 3600 aşırı yavaş çalışıyor

Makaleler
5
Gigabyte B450 anakart ile R5 3600 kullanıyorum ama (tüm driver güncellemeler yapılı) SSD kullanmama rağmen (SSD'de en az 50 GB boş alan da var) işlemci kullanımı hep (oyun dışı bile) %100 de duruyor ve sanki Pentium 4 kullanıyorum gibi bir olay oluyor. Sizce işlemci mı bozuk yoksa anakart mı. Ayrıca Aşırı ısınma sorunu da yok. Boşta 30 derece civarında.

RAM: 8+8 Adata DDR4 XPG GAMMIX D10
PSU: 600W
Ekran kartı: GTX 1660 Ti
Soğutucu: Stok soğutucu

BIOS güncellemesi yapılı mı?
Evet yapılı. Bilgisayarcıya götürdüm büyük ihtimalle işlemci bozuk dedi. Yarın sonucu görürüm.

İşlemciyi aldığınızda format attınız mı? BIOS güncel mi?
Zaten yeni topladığım sistemde kullandım. Bilgisayarcıya götürdüm büyük ihtimalle işlemci bozuk dedi. Yarın sonucu görürüm.

BIOS güncel değil ise güncellemeniz gerekiyor.
Yarın sonucu görürüm. Bilgisayarcıya bıraktım.

Sorun çözüldü. Anakartı sattım ve hayatımda ilk defa Intel kullanmaya başladım. Şu an BIOS güncellemesi yapılıyor. 9400F aldım neredeyse aynı fiyata. H370 + 9400 F kullanmaya başladım. Eğer memnun kalırsam artık Intel yolunda yürüyeceğim. Zaten yeni bir habere göre R3000 serisi Destiny 2 falan oynayamıyormuş. Bakalım neler olacak.
Sorun işlemciden kaynaklı çıktı. Anakartı sattım ve hayatımda ilk defa Intel kullanmaya başladım. H370 + 9400 F.
Bakalım belki artık hep Intel de kalırım. Yeni bir habere göre R3000 serisinde Destiny 2 oynanmıyormuş zaten. Bir yana sevindim. Herkese teşekkürler. Görüşürüz AMD. :/

Bana iki kere üst üste bozuk 2600 geldi, ikincisinde para iadesi istedim. Şimdi 3600 aldım bakalım başımıza neler gelecek. İki kere peş peşe bozuk gelmesi tam bir fiyasko. Sen sistemi sıfırdan topladıysan anakart ile birlikte servise ver.

İyi bakalım geçmiş olsun. Maddi olarak sıkıntı yoksa her türlü intel oyunlarda önde. 3600'ün rakibi 9400F değil işte, sorun bu.

Yeni çıktığı için sıkıntılar olabiliyor. Çıkan ilk seriden almayın, sıkıntılı olma ihtimali var.

Benim aldığım 2600 'ler son seriydi, peş peşe bozuk çıktı ve 1 ay civarı bilgisayarımı kullanamadım. Geçen hafta para iademi aldım, bu kadar bekledikten sonra 3. Nesillere bakarım dedim ve 3. Nesil sipariş verdim. 2600' ler ilk çıkanlara göre biraz kırpılmıştı bile. Normalde stock fanlar 2600 RPM civarı ama nedense son serinin kutusundan çıkanlar 1900 küsür RPM. Daha güçsüz motor koyarak maliyeti düşürmüşler. Sürülen termal macun da farklıydı mesela, ilk serilerde bir tık daha iyi macun vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…