Stok fanlar yeterli olmuyor genelde ama cidden yüksek değerler. Soğutucunuzun modeli nedir? Ben de 2700X aldım ve TDP değeri daha düşük bir soğutucu koymuşlardı hazır sistemdi, aynı sorunu yaşadım.
Wraith Stealth modeli geliyor 3600'de 2700X işlemcilerde Wraith Prism geliyordu herhalde ben 2600 işlemcime Wraith Prism taktım boşta 40 45 oyunda 65 70 görüyorum bu bile bana fazla geliyor.
CPB nedir bilmiyorum, söyler misiniz rica etsem? Bu arada kasa Full mesh panel ön tarafa elimi koyuyorum çok soğuk bir hava hissediyorum. Kasanın arkasında egzoz fan olmamasına rağmen ılık bir hava üflüyor. Üstüne ekran kartım Full yük altına 60 dereceyi görmüyor, kasanın sirkülasyonu ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum fakat tekrar kontrol edeceğim.
Stok fanlar yeterli olmuyor genelde ama cidden yüksek değerler. Soğutucunuzun modeli nedir? Ben de 2700x aldım ve tdp değeri daha düşük bir soğutucu koymuşlardı hazır sistemdi, aynı sorunu yaşadım.
Bu sıcaklıklar normal değil bence. CPB kapatmak sadece geçici bir çözüm olur. Sonuçta default olarak böyle sıcak çalışmaması lazım işlemcinin. Bence termal macun yenilemeyi deneyin ve soğutucunun montajını kontrol edin.
CPB nedir bilmiyorum, söyler misiniz rica etsem? Bu arada kasa Full mesh panel ön tarafa elimi koyuyorum çok soğuk bir hava hissediyorum. Kasanın arkasında egzoz fan olmamasına rağmen ılık bir hava üflüyor. Üstüne ekran kartım Full yük altına 60 dereceyi görmüyor, kasanın sirkülasyonu ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum fakat tekrar kontrol edeceğim.
İşlemcinin sıcak olması performans olarak etkilemiyor, özellikle Battlefield gibi işlemciye yük bindiren bir oyunda denedim performans olarak bir sıkıntısı yok fakat bu kadar sıcak olması işlemciye uzun vadede zarar verebilir diye düşünüyorum. Sanırım yakın zamanda bir soğutucu alsam iyi olur.