Ryzen 5 3600 Cooler Master ML240L Uyumu

son1c

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcimden tam performans almak için için hazır internette 450 liraya düşmüşken Cooler Master ML240L modelini almayı düşünüyorum işlemcim ve kasam ile uyumlu mudur? Ayrıca sosyalde biri 5 derece değiştiğini yazmış sıcaklığın kullanan varsa sıcaklık değerlerinde ne kadar düşüş olduğunu ve bir sorunu olup olmadığını yazabilir mi? Alacağım sıvı soğutmayı bir sonraki işlemcimle de kullanmak istiyorum bir nevi ömürlük olsun diye. Almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence o 5 derece diyenler oturma organlarından sallamışlar. Stok soğutucunun nasıl bir performans verdiği de ortada... İşlemciyi 4.2Ghz stress testine soktuğumuzda 80 dereceye 20 sn gibi bir sürede ulaşıyor. Bugün 250-300TL bandında alabildiğimiz Arctic Freezer 34 Esports Duo model hava soğutma bile yeterli soğutmayı fazlasıyla sağlarken 240mm sıvı soğutmanın bu kadar az performanslı olmasını söylemeleri garip. Bir sorun yaşayacağını sanmam. Kasan destekliyor. Dikkat etmen gereken yer anakart soğutucusuna değme yapıp yapmayacağı. Tahminimce sorun olmaz. Fakat kanıtlı bir şekilde öğrenmeni öneririm...

Sıvı soğutma tavsiye etmiyorum açıkçası, hem sesli çalışıyor hem de sızıntı yaparsa Türkiyede masrafı karşılanmıyor. Hava soğutmalar bakmanızı tavsiye ederim. Be Quiet Dark Rock 4 benim tavsiyemdir, çoğu 240mm soğutuculara taş çıkartır.

4,2 de R5 2600 ile kullanıyorum pompa sadece turbo da, fanlar otoda oyunlarda 35C 38C arası. Lakin radyatörün önünde ve arkasında toplam 4 adet fan var.

ML240L'in sesi çok çok fazla, haberiniz olsun almadan. Sıvı soğutma yerine hava soğutma da tercih edebilirsiniz. Arctic Freezer 34 eSports DUO Intel/AMD Beyaz CPU Soğutucu
Attığınız Arctic Freezer 34 300 lira açıkçası almışken ömürlük olsun istiyorum ben mesela 3 yıl sonra başka bir işlemciye geçersem onda da kullanabileyim istiyorum o yüzden sıvı soğutma daha uzun ömürlü dayanır gibime geliyor.Sesi fazla olduğunu gördüm konularda ama 450 liraya başka sıvı soğutma bulamadım.

Siz bilirsiniz hocam sonuçta siz kullanacaksınız, fakat sesinin aşırı rahatsız ettiğini bilin almadan. Soğutma performansı olarak fena değil fiyatına göre. İsterseniz forumda bir arama yapın, birçok konu var, "ML240L ses" yazın bir aratın. Bakın neler çıkıyor.

300 TL kaliteli bir hava soğutucu için normal bir fiyat. Fakat iyi bir sıvı soğutmayı 450 TL'lere almak imkansız, o fiyatlara olunca da zaten direkt soru işareti beliriyor insanın kafasında. Ben de H150i Pro kullanıyorum, fanlar en sonda bile ses yok gibi bir şey ama fiyatı da ona göre.

Teşekkürler internette arctic'in yorumlarını okudum gayet olumlu alacağım ama daha uyguna bulamadım daha uyguna bulabilirsem alacağım.Kasamla uyumlu mudur arctic 34?
4,2 de R5 2600 ile kullanıyorum pompa sadece turbo da, fanlar otoda oyunlarda 35C 38C arası. Lakin radyatörün önünde ve arkasında toplam 4 adet fan var.
Memnun musun sesinden soğutmasından alınır mı? Özellikle sesinden çok şikayet var traktör sesi geliyor diyenler var sence değer mi o paraya?

Ben rahatsız olmuyorum şahsen. Soğutması da çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…