Ryzen 5 3600 Düşük CPU kullanımı

renasserhat

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar oyunlarda inanılmaz düşük FPS'ler alıyorum işlemcim Ryzen 5 3600 ekran kartı RTX 3060 ve CS:GO gibi bir oyunda 20 30 35 FPS alıyorum oyun oynarken görev yöneticisine baktığımda oyun oynadıgım sıradaki GPU kullanımı %90 %100ken CPU sanki hiç kullanılmıyormuş gibi %10 seviyesinde oyunlarda inanılmaz düşük FPS'ler alıyorum ekran kartı driverımı ve BIOS'u güncelledim fakat sorun çözülmedi neredeyse hiç kullanılmayan CPU sorununu nasıl çözerim teşekkür ederim şimdiden yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, arkadaşlar oyunlarda inanılmaz düşük FPS'ler alıyorum işlemcim Ryzen 5 3600 ekran kartı RTX 3060 ve CS:GO gibi bir oyunda 20 30 35 FPS alıyorum oyun oynarken görev yöneticisine baktığımda oyun oynadıgım sıradaki GPU kullanımı %90 %100ken CPU sanki hiç kullanılmıyormuş gibi %10 seviyesinde oyunlarda inanılmaz düşük FPS'ler alıyorum ekran kartı driverımı ve BIOS'u güncelledim fakat sorun çözülmedi neredeyse hiç kullanılmayan CPU sorununu nasıl çözerim teşekkür ederim şimdiden yorumlarınızı merakla bekliyorum.
GPU Kullanımının %90'larda olması normal değil, bir oyunda 35 kare hızı almak yine normal değil. Malwarebytes adlı antivirüs programını indirip taramanız önerilir.

CS:GO oynarken 3060 %90-%100 kullanıma çıkmaz ki. En azından benimki hiç çıkmadı o seviyelere.

Bilgisayara yeni mi format attınız?

Yeni format attım evet

GPU Kullanımının %90'larda olması normal değil, bir oyunda 35 kare hızı almak yine normal değil. Malwarebytes adlı antivirüs programını indirip taramanız önerilir.
taradım herhangi bir hata veya sorun çıkmadı

1692402671397.png
1692402686178.png
1692402709404.png
1692402695169.png

Oyunlarda Ekran kartı kullanımım %100 işlemci %10 %15 civarı anakartımın PCO slotunda sorun oldugu için ekstra aparatlarla ekran kartı bağlandı sorun nedir anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum

anakarta ekran kartım ekstra PCI slotuyla bağlandı

Son düzenleme:
Anakarta ekran kartını neden düzgün bir şekilde bağlamıyorsun. Sebeplerinden biri bu da olabilir daha yavaş çalışması gibi. Ayrıca CS:GO gibi bir oyunda işlemci kullanımı %80-90 kullanmaz. Ekran kartına çok yük binmesi de ayrı bir saçmalık bence senin ekran kartı gücünü alamıyorsun. Örneğin ekran kartı GTX 1030 2 GB gibi çalışıyor olabilir. Çünkü CS:GO'da %90-100 ekran kartı kullanımını görmen imkansıza yakın o sistemde. Bus interface bakarsan PCI 2.0 hızında X1 bant genişliğinde ekran kartın çalışıyor performansın yerlerde sürünüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı