Ryzen 5 3600 eşdeğer Intel işlemci önerisi

Arkadaşlar sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemci olarak da Ryzen 5 3600 düşünüyordum. Fakat bugün bir arkadaşımla tartışırken bir şey söyledi arkadaş, AMD işlemciler çok ısınıyor, uzun ömürlü olmaz dedi, Intel al dedi. Ancak Intel de çok pahalı, sizce de öyle mi? Çok ısınır mı? RTX 2060 Super ile kullanacağım. Ayrıca işlemcinin çok ısınmasının ne gibi zararı olur sizce? Ve son olarak Ryzen 5 3600'e eş değer Intel hangi işlemci önerirsiniz?
3600 fazla ısınmıyor sorun şuki 3600 ün içinden çıkan soğutucu çok kötü.Stock soğutucu ile günlük kullanımda 60 dereceleri full yükte 80 dereceleri görebilirsiniz.
Yapacağınız şey şu 3600 ile birlikte 200 250 tl ye kule tipi düzgün bir soğutucu alıp takmak , günlük kullanımda 45 dereceyi %100 yük altında 65 dereceyi geçmeyecektir.

ryzen 5 3600 işlemci voltajını anakarttan düşürüp 4,2ghz sabitledinmi tadından yenmez. ısınmada olmaz.ben öyle kullanıyorum.
voltaj dalgalanmasından dolayı azda olsa ısınıyor eski amd işlemcilere bakış baya yol almış.voltaj sabitledinmi ısınma diye bir sorun kalmaz.ama mümkünse stok fan kullanılmaması daha iyi olur.intel i5 bundan çok ısınıyordu

Son düzenleme:
Stok fan yerine daha iyi soğutucu kullanırsanız gayet de soğuk çalışır, fakat elbette undervolt yaparak stok fan ile bile makul değerlere düşürebilirsiniz.

Arkadaşınızdan bir daha bilgi almayın derim :D
Şaka bir yana 3600 ısınan bir işlemci değil, önbellek farkı ile çoğu Intel işlemcilerin veremediği performansı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı