Ryzen 5 3600 İçin Anakart Önerisi

Reddit ve LTT de okuduklarıma göre. Çalışma sırasında yüksek frekanslara çıkınca fanlar aniden stop ediyormuş. İşlem anında olunca sıcaklığın en yüksek olduğu zaman böyle bir olay yaşanması devrelerin ve chipsetin yanma ihtimali oluşturuyor. Güncelleme ile düzeltilebilir bir sorun gibi gözüküyor ama bundan bahseden yok. İşin garip tarafı bu üründe Gigabyte'ın ve Newegg gibi satıcıların olumsuz yorumları sildiği bilgisi. Bende firmalar Amerika da bile böyle davranırken Türkiye garantisine güvenemediğim için vazgeçtim.
2000 TL'ye ne alabilirim ki? Bu arada şu konuda konuşursak daha iyi olur hocam. Vega 56 Sorunlu mu?
 
@@Nowitzer
Vega kartlara Apple yeni mac prolarında da kullandığı için sıcak bakıyorum. Fakat Sapphire RX VEGA 56 2500 TL . Şartlar beni Sapphire 590 a yönlendiriyor. Sistemim mönitörle 7000 TL ye yaklaşıyor. 590 da işimi görür 1000 TL ekstra olur.
 
Son düzenleme:
Tomahawk ve Gaming Plus modellerinin VRM yapısı aynı. Tomahawk stoklarda görünmüyor ama Gaming Plus var.

600 TL'ye düşmüş hocam. Alınabilir sanırım.
Asus Tuf B450M Pro Gaming alabilirsin ben bunu alamayı planlıyorum.
MSI B450 Gaming Plus ve TUF B450M Pro Gaming arasından hangisi daha iyidir?
 
Merhaba arkadaşlar, böyle bir başlığın olması beni mutlu etti. Benim de sormak istediğim sorular var. Benim sorum biraz daha spesifik olacak. Ryzen 5 3600 için anakart araştırması yapıyorum ama İnternet araması yaparken dikkat etmem gereken yer neresi tam olarak ona karar veremedim. Kısaca ben ek olarak ışıklandırma, ses deneyiminde yok şöyle özellikler yok 5 tane usb3 girişi falan gibi bir beklentilerim bulunmuyor . Sadece istediğim Ryzen 5 3600 ile tam uyum ddram4 3000ghz lere destek vermesi. İnternette fiyat araştırması yapabilmem adına ne yazmam gerekiyor yani stock uyum kriter belirlemelerinde .
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ..
Birde eklemeyi unutmuşum düzenleme yapıyorum sık sık önerilerde B450M görüyorum burdaki B450M açıklaması nedir .
 
Asus Tuf B450M Pro Gaming alabilirsiniz ben onu alacağım geleceğe yönelik olsun istiyorsan Msi MPG X570 Gaming Plus bunu alabilirsin eğer 8 ağustosa kadar alırsan sıvı soğutma hediye.

Ramleri en az 3200 mhz alın.
B450M normal B450 anakarta göre daha küçük M micro anlamını taşıyo yani matx anakart.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı