Ryzen 5 3600 için B450 BIOS update

Konu başlığına göre sordum
Onun cevabını konu sahibine ilk mesajımda vermiştim okusaydınız görebilirdiniz.
3. mesajımda R5 3600 ve R5 3400g olarak belirtmiştim.
Orada hala sistemin ne olacağını belirtmemiştiniz. "Sisteminin B450 ile alakası bile yok" deyip geçiştirdiniz anakartı söylemeden. Orada soru bile sormadınız hayallerinizi yazdınız sadece soruya cevap vermediniz.
Dediğim gibi B450 serisi R5 3600 veya R5 3400g için güncelleme gerektirir mi? 2. nesil bir işlemci mi takmam gerekir?
Sıfırdan CPU, anakart alınacaksa en az 2. nesil CPU gerekli evet. Bunun yerine sıfır alınacağı için alınacak yere BIOS güncellenip gönderilmesi istendiğinde güncel CPU ile kullanılabilir.

Onun cevabını konu sahibine ilk mesajımda vermiştim okusaydınız görebilirdiniz.
Okudum zaten. Ama konu sahibinin bahsettiği anakart MSI, benim alacağım ise Asrock B450m Steel Legend.
Evet şuanki sistemimin B450 ile alakası yok. Ben alacağım sistem için sordum ve ilk mesajımda almayı düşündüğüm anakartın Asrock B450m Steel Legend olduğunu, sonrasında da neden B450 almayı düşündüğümü söyledim.
Sıfırdan CPU, anakart alınacaksa en az 2. nesil CPU gerekli evet. Bunun yerine sıfır alınacağı için alınacak yere BIOS güncellenip gönderilmesi istendiğinde güncel CPU ile kullanılabilir.
İlk mesajımda söylediğim gibi Newegg'den alacağım için iletişim kursam bile yapılmayabileceği ihtimalini de hesaba katıyorum. Bu yüzden Amazon'dan MSI B450m Mortar alacağım.

@Murat5038 hocam şu BIOS flashback özelliği ile eski nesil işlemci olmadan güncelleme şansı sunulmuyor mu? Sanki bir yerde öyle okumuştum.

@Murat5038 hocam şu BIOS flashback özelliği ile eski nesil işlemci olmadan güncelleme şansı sunulmuyor mu? Sanki bir yerde öyle okumuştum.
O özellik maalesef her anakartta yok. O yüzden maalesef olmuyor.

Merhaba arkadaşlar, MSİ b450 gaming plus modelini aldım ve 3600 ile kullanmak istiyordum. MSİ sitesindeki bios işe yaramadı. Ekrana görüntü alamıyorum ve debug Led de CPU hata ledi yanıyor. Yurtdışında da çok kişi de bu sorun varmış. Ana kartı iade edeceğim x570 ler b450 nin 2-3 katı o yüzden o chipseti düşünmüyorum. Önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Merhaba arkadaşlar, MSİ b450 gaming plus modelini aldım ve 3600 ile kullanmak istiyordum. MSİ sitesindeki bios işe yaramadı.
İşe yaramadı ne demek? BIOS sürümün kaç şuan? Bu rehbere göre güncelleyin:

7B86v18 sürümünü tarif edildiği şekilde flasback BIOS üzerinden USB'den yükledim ama bilgisayar açılmadı. MSİ sitesindeki forumlarda da bolca şikayet var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…