Ryzen 5 3600 Isı Değerleri

Enes Çetinkayaa

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bilgisayarı yeni açtım ve kurdum. İşlemci boşta iken masaüstünde 55-60 arası çalışıyor, oyun içinde Max 78, min 60 arası oluyor. Neden böyle veya bu degerler nasıl? Güncelleme gelecek deniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bilgisayarı yeni açtım ve kurdum. İşlemci boşta iken masaüstünde 55-60 arası çalışıyor, oyun içinde Max 78, min 60 arası oluyor. Neden böyle veya bu degerler nasıl? Güncelleme gelecek deniyor.
Hocam küçük bir sıcaklık sorunu var evet ve düzeltilecek. Yalnız o sıcaklıklar normal değil öncelikle onu söyliyeyim. Max 70-73 arası olması gerekir. Birde Stok fan kullanıyorsunuz değerleriniz normaldir. Ben sıvı soğutma ile o sıcaklıklara geliyorum. Gerçi bende OC var ama sakıncalı değildir. Boşta 55-60 sorunu için düzeltme gelicek diye biliyorum.

Stres testi yapmayı dene 5-10 dakika.

78 derece işlemciye zarar vermez. Sıcaklıkların bu kadar yüksek olmasının sebebi işlemci frekans boost ayarı tam oturmamış durumda. Core performans boost'u kapatırsan sıcaklıklarda önemli düşüş olacaktır.

Sanırım Ryzen 3. nesillerde ısınma sorunu varmış, güncelleme ile düzeltilecek diyorlar ama son durum ne bilmiyorum. Boşta değerler normal değil ama yük altında stok fan için normal denebilir.
Fazla voltaj verme sorunu diyelim 🙃

Ben de Ryzen 5 3600 aldım bugün. İlerleyen günlerde sosyale inceleme konusu açacağım.
45-50 derece boşta, oyunda da en fazla 75 derece civarını gördüm kutu içindeki soğutucu ile ama sıvı soğutucu takacağım.
Sıvı soğutma ile oyunda 60 derece altına getirilebilir belki. Güncelleme gelirse iyi olur tabi bununla ilgili.

Ya güzel kardeşim daha çıkalı 10 gün olmuş herhangi bir güncellemesi gelmedi niye direk alıyorsunuz ki. Güncellemeyi beklicen gelince en güncel chipset driverı kurucaksın. AMD çözemezse daha kötü duruma gelir, çözerse 2000 serisi gibi ısı değerleri olur.

Bende 3600 kullanıyorum 1.400v kadar volt çekiyor bios üzerinde Windows'da 1.375v çekiyor sıvı soğutma ile kullanıyorum 4ghz %100 kullanımda 66 dereceyi geçmedi. B450f ile kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı